İncirlik'e geldiler

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları sonrası Amerika İncirlik Üssü'nde etkinliğini artırdı. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait "tank avcısı" olarak bilinen A-10 uçaklarından 6'sı İncirlik’e geldi.

Abone ol

Adana'daki İncirlik Üssü'ne konuşlandırılan Amerikan uçaklarının sayısı artırıldı.

Rusya 30 Eylül'de başladığı Suriye'deki teröristlere yönelik hava operasyonlarıyla sahadaki inisiyatifi eline geçirmeyi büyük ölçüde başardı. IŞİD'le birlikte CIA eğitimli diğer terör gruplarını vurmaya devam eden Rusya'ya karşı Amerika'nın tedirginliği arttı.

Bu durum karşısında Amerika'dan yeni bir hamle geldi. Washington İncirlik Üssü'ndeki askeri varlığını artırmaya dönük bir adım atarak A-10 uçaklarından 6'sını önceki gün üsse taşıdı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, A-10 uçakları, piyade birliklerinin imha edilmesinde de kullanılıyor. Üzerinde güdümlü füzeler bulunduran A-10 uçakları, Birinci ve İkinci Körfez Savaşı’nda kullanılmasıyla tanınmıştı.

Amerika bu güne kadar İncirlik’e 6 F-16 savaş uçağı ile 300 personel ve üç silahlı Predatör konuşlandırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem savunmasını yaptı Gündem TSK'dan önemli Hakkari açıklaması Gündem Mevlüt Çavuşoğlu: Paralel yapı dünyanın her yerinde Türkiye aleyhine çalışıyor Gündem İşte PKK'nın bölgeye zararı Gündem