Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın açıklamasında "Sayın Başbakanımız yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza veda ziyaretinde bulunacak. Onlar sürecin nasıl işleyeceğine karar verecekler. AK Parti'den bize ulaşan bir randevu talebi yok." ifadelerini kullandı.

Abone ol

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları:

Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Dünya insani zirvesi İstanbul'da gerçekleşecek. 60 milyona yakın insan çatışma ve şiddet ortamı içinde yardıma muhtaçtır.

3 milyon Suriyeli ve Iraklı'yı misafir eden Türkiye. Bu zirve için Cenevre, New York ve İstanbul yarıştı. İpi İstanbul göğüsledi.

İnsani yardım konusu uluslararası meseledir.

Zirveye 60'a yakın devlet ve hükümet başkanı katılacak.

DİYARBAKIR'DAKİ BOMBA YÜKLÜ KAMYON

Terör belası ile mücadelede kararlıyız.

Örgütün hain alçak yüzü bir kez daha ortaya çıktı.

Bazıları terör eylemleri karşısında sessiz kalıyor...

ALMANYA'DAKİ SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİASI

Almanya Federal meclisinde 2 Haziran'da sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir oylama yapılacağı duyumunu aldık, ama o metni görmedik metni görünce harekete geçeceğiz.

Sözde Ermeni soykırımı çok ciddi bir iddiadır. Kanuna ve hukuka dayalı belgeler olmadan konuşulamaz.

O dönem yaşanan tehcir hadisesi ortak bir acıdır. Bu inkar edilemez.

Tarihe baktığımızda, tarihteki soykırımlara baktığımızda bu soykırımlar uluslararası mahkemelerde görüşülüp hukuki belgelere dayandırılarak kararı verilmiştir.

BAŞBAKAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NA VEDA ZİYARETİ

Yarın sayın başbakanımız sayın cumhurbaşkanımıza bir veda ziyaretinde bulunacaktır. Takvim orada belirlenecektir.

AK Parti Cumhurbaşkanı'ndan bir randevu talep etmedi. Bilmiyorum mereden çıktı.

DOKUNULMAZLIK İÇİN REFERANDUM OLUR MU?

Dokunulmazlık dosyaları daha mecliste görüşüyor. Cuma günü ortaya çıkacak tabloyu gördükten sonra o trafiği netleştireceğiz.

103 FİRENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Dokunulmazlıkların kaldırılması olayının nedeni teröre destek faliyetlerinde bulunanların dokunulmazlıkların kaldırılmasıydı.

Konunun bu olduğunun farkına varmamız gerekir.

KİLİS MESELESİ

Kilis'in karşısında bulunan IŞİD unsurlarının temizlenmesi gerekmedir. Cumhurbaşkanımız mevkidaşlarıyla istişare yapmaktadır. Son gülde aldığımız tedbirler ile ksımi bir iyileşme sağlandı. Güvenli Bölge meslesinde haklı olduğumuz anlaşılıyor.

İkinci unsur bu bölgede zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesidir. Bunun halledilmesi için Cumhurbaşkanımız kesin talimat vermiştir.

HULUSİ AKAR'IN SÜMEYYE ERDOĞAN'IN NİKAH TÖRENİNE KATILMASI

Böyle bir konunun gündeme getirilmesini esefle kınıyoruz. Bu konuyla Cumhurbaşkanı'mıza ve Genelkurmay Başkanlığı'na saldırılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Şehit olaylarından sonra son derece sade bir nikah yapılmıştır. Müzik yok eğlence yok. Ayrıca Genelkurmay Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın aile dostudur.

ulusalkanal.com.tr

TSK: 12 terörist etkisiz hale getirildi Gündem TSK: 12 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Bahçeli ve Türkeş ne konuştu? Düne damga vuran karenin perde arkası! Gündem HSYK, MHP'nin şikayeti üzerine harekete geçti Gündem