Bütçe görüşmelerinde gerginlik

Meclis'te 2016 Bütçe Tasarısı görüşmelerinde tansiyon yükseldi. CHP Milletvekili Akif Ekici "Cumhurbaşkanı şuurunu kaybetmiştir" dedi Genel Kurul salonu karıştı. Ekici'nin sözlerine AKP'li vekiller sert tepki gösterdi ve milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin bu sözleri 2016 Bütçe tasarısı görüşmelerinde tansiyonu yükseltti.

Gerginlik Meclis Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı bütçeleri ele alınırken yaşandı.

2016 yılı bütçesi için söz alan Ekici, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan üzerinden AKP'lileri eleştirdi.

CHP'li Ekici'nin eleştirilerine AKP sıralarından tepki yükseldi. AKP Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Akif Ekici'nin üzerine yürüdü. AKP ve CHP'li milletvekilleri arasında sözlü sataşma yaşandı.

Ekici, AKP ile anayasa yapılamayacağını belirtti.

Tansiyonun yükselmesinin ardından Meclis Başkanvekili Pervin Buldan birleşime ara verdi.

Aranın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekici’nin hakaret etmediğini söyledi.

CHP’li milletvekilleri Ekici’yi siyah bir zırhlı minibüs ile Meclis’ten uzaklaştırdı. Genel Kurul’da yapılan oylamada Ekici hakkında iki birleşime katılmama cezası verildi.

Haber: Belma Yücel Kamera: Akın Kara ulusalkanal.com.tr

Mahkeme, Eski Danıştay Binası’nın yıkımını durdurdu Gündem Zirve kumpasında İlker Çınar mahkeme kararı olmadan korunmuş Gündem Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye sert yanıt Gündem Korucular ve Mehmetçik öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı Gündem