Almanya - ABD arasında gerilim

Avrupa, Washington'un "Önce Amerika" politikasına tepkili... Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin’in Amerika ile ihtilaflar konusunda artık sessiz kalamayacağını belirtti. "Amerikayla aramızdaki mevcut anlaşmalara güvenmeye alışmıştık" diyen Almanya Dışişleri Bakanı Mass (Mas) "Bu durum şimdi kökten değişti" dedi.

Abone ol

Washington'un "Önce Amerika" politikası, Avrupa - Amerika ilişkilerini büyük zarar verdi. Atlantik kampının iki odağı arasındaki ilişkilerde ciddi kırılmalara yol açtı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin’in ABD ile ihtilaflar konusunda artık sessiz kalamayacağını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Suddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda, ABD ile ilişkileri ve anlaşmaları dile getirdi. "İki ülke arasında artık sessiz kalınamayacak ihtilafların bulunduğunu' ifade etti.

"Aramızdaki mevcut anlaşmalara güvenmeye alışmıştık. Bu durum şimdi kökten değişti" diye konuştu Alman Bakan.

Washington'un iklim anlaşmasından, İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesini ve gümrük vergilerini uygulamaya koymasını Avrupa'ya zarar veren tek taraflı kararlar olarak niteledi Maas, ABD Başkanı Donald Trump'ın ‘bunu bilinçli olarak yaptığını' vurguladı.

Maas, Washington'la daha karmaşık hale gelen ilişkiler ortamında Avrupa ülkelerini daha sıkı işbirliği yapmaya çağırdı . Avrupa Güvenlik Konseyi kurma fikrini de takdirle karşıladığını ifade etti.

ulusal.com.tr

Avrasya hedefine akademik destek Gündem Sınıra kurşun geçirmez 'Kulekol' Gündem Erdoğan Kayseri'de konuştu Gündem MHP'den AKP'li vekillere bir uyarı daha Gündem