Davutoğlu: Sınırlarımızda NATO varlığını görmek istiyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. NATO'yu Türkiye'ye davet eden Davutoğlu "Sınırlarımızda NATO varlığını daha görünür şekilde görmek isteriz" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk konuşan NATO Genel Sekreteri oldu. Suriye’deki savaşta Türkiye’nin ön cephede yer aldığını, NATO’nun da Türkiye’yle dayanışma içinde olduğunu söyleyen Stoltenberg, sığınmacı krizinin önüne geçilmesi için Ege Denizine gönderdikleri savaş gemilerinin sayısını artıracaklarını ifade etti.

Tarihi anlardan geçildiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu ise “Özellikle birliğimize ilişkin yeni riskler ve yeni tehditler var... Güney sınırımızda gelen büyük bir risk ve tehdit var. İttifakımızın üyeleri arasında dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

Sürekli NATO içindeki dayanışmanın önemini vurgulayan Davutoğlu “Tarihin bu dönüm noktasında, son derece kritik bir zamanda dayanışma gösterildiği için teşekkür ederim. NATO’nun vizyonu daha da önemli hale geliyor... Sınırlarımızda NATO varlığını daha görünür şekilde görmek isteriz. Bu da NATO’nun güç kapasitesini test etmek isteyebilecekler için caydırıcı olur.” değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu “Ege Denizi’ndeki NATO operasyonun askeri değil, insani operasyon olduğunu da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

İki ilçede 363 terörist öldürüldü Gündem Yunan Lider Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için İzmir'de Gündem Dokunulmazlık tartışmaları Gündem AKP'li MYK Üyesi: Erdoğan, Davutoğlu'nun üzerini çizdi Gündem