İlk oylar atıldı!

Yurt dışında yaşayan seçmenler, bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde ve sınır kapılarında oy kullanmaya başladı. Yurt dışında oy kullanmak için son gün 31 Mayıs.

Abone ol

Gurbetçiler sandık başına gitti. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler milletvekili genel seçimleri için oy kullanmaya başladı.

Seçimler için 54 ülkedeki 112 temsilcilikte sandıklar kuruldu. Yalnızca, Türk nüfusu 500’ün altında olan yerlerde sandık kurulmadı.

Yurt dışındaki ilk oy Avustralya'daki Melbourne Başkonsolosluğu’nda kullanıldı. Atatürk Havalimanı'nda oy kullanma işlemi ise saat 08.00'de başladı.

Yurt dışında oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Seçmenler 33 gümrük kapısına kurulan sandıklarda 8 Mayıs'tan 7 Haziran'a kadar oy kullanabilecek.

Yurt dışında yaşayan 2 milyon 800 binin üzerinde Türk seçmen sınır kapılarında oy kullanacak.

Kullanılan oylar belirli bölgelerde toplanarak, uçaklarla Türkiye’ye transfer edilecek. 7 Haziran’da Türkiye’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurtdışından gelen oylar da yurtiçindeki oylarla birlikte açılıp sayılacak.

ulusalkanal.com.tr

İngiltere'de istifalar peş peşe geldi! Dünya O gemi artık serbest! Dünya Yemen'de ateşkes Dünya Diplomatları taşıyan helikopter düştü: 6 ölü Dünya