Tüm kamu kurumlarında Kasırga esiyor

İSKİ'den Milli Savunma Bakanlığına kadar neredeyse tüm kamu kurumlarında Kasırga esiyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın oğullarının öğrenciyken kurdukları şirketin kısa sürede çok sayıda kamu kurumunun yazılım işlerini aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, oğullarına ait yazılım şirketi gündeme geldi. 2005 yılında kurulan LST adlı Yazılım şirketinin kısa sürede neredeyse tüm kamu kurumlarının yazılım işlerini üstlendiği ortaya çıktı.

Firmanın referans listesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden İSKİ'ye, Cumhurbaşkanlığı'ndan Sosyal Güvenlik Kurumu'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Diyanet İşleri Başkanlığı'na kadar birçok kamu kurumu yer alıyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre şirket, Kasırga'nın Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı 2005 yılında mühendislik öğrencisi çocukları tarafından kuruldu. Şirketin 25 bin lira olan sermayesi kısa sürede ciddi bir artışla 500 bin TL'ye çıkarıldı.

16 Ağustos 2012'de şirketin faaliyet alanlarına inşaat ve turizm de dâhil edildi. Bu dönemde Fahri Kasırga önce Başbakanlık Başdanışmanlığı'na ardından Başbakanlık Müsteşarlığına atandı. Son olarak da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri oldu.

Şirket kısa sürede Terörle Mücadele, TÜBİTAK SAGE, Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı gibi çok sayıda kamu kurumunun işlerini aldı. Kasırga'nın çocukları bu başarılarına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş geçen yıl firmayla soru önergesi vermiş ancak yanıt alamamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Canan Karatay hakkında suç duyurusu Gündem Ankara'da tüp patladı: yaralılar var! Gündem Merkez Bankası'nın hamlesine rağmen dolar durdurulamıyor! Gündem Aksaray Ziraat Odası Başkanı'ndan kritik uyarı Gündem