IŞİD'e ağır darbe

Suudi Arabistan'da düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçleri ve camilere saldırı hazırlığında oldukları belirtilen 431 IŞİD militanı gözaltına alındı. Bu arada IŞİD Mısır’a yönelik saldırılarını arttırdı. Önceki gün Mısır’a ait bir savaş gemisini vuran IŞİD bu kez de Sina Yarımadası’ndaki askeri kontrol noktalarını hedef aldı.

Abone ol

Suudi Arabistan'da IŞİD militanlarına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi.

Açıklama Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından geldi. Yazılı açıklamada çoğu Suudi asıllı olmak üzere Yemen, Mısır, Ürdün ve başka uyruklardan 431 IŞİD mensubunun gözaltına alındığı belirtildi.

Yakalanan IŞİD militanların Suudi Arabistan’da Camiler, diplomatik temsilcilikler ile güvenlik güçlerine saldırılar düzenleyen hücre üyeleri oldukları ve yeni saldırı hazırlığında oldukları belirtildi.

Açıklamada ülkenin doğusundaki camilere her hafta cuma günü düzenlenmesi planlanan 6 intihar saldırısı ile güvenlik güçlerine yönelik suikast planlarının bertaraf edildiği kaydedildi.

Ülkede Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda, aralarında ABD Büyükelçiliği'nin de bulunduğu bazı hedeflere saldırılar planlayan 93 IŞİD militanı gözaltına alınmıştı.

Suudi Arabistan’ın doğusundaki İmam Ali bin Ebi Talib Camisine 22 Mayıs’ta cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında da 21 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Demmam kentinde 29 Mayıs’ta bir Camiye düzenlenen, 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyıda IŞİD üstlenmişti.

Bu arada IŞİD, Mısır’a yönelik saldırılarını sürdürüyor.

IŞİD’in Mısır kolu “Sina Vilayeti” adlı grup Kuzey Sina’da yer alan Şeyh Zuveyd bölgesindeki askeri kontrol noktalarına saldırı düzenledi.

Mısır resmi haber ajansı, saldırıda 5 askerin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu. Mısır ordusundan IŞİD'e karşılık gecikmedi. Ordu sözcüsü, IŞİD'in toplanma bölgesinin hedef alındığını, en az 20 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

IŞİD önceki gün Gazze sınırına yakın bir bölgede Mısır’a ait bir savaş gemisine saldırı düzenlemişti.

Öte yandan Gazze'de Hamas ve İslami Cihad mensuplarına ait 5 araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılardan IŞİD sorumlu tutulurken, İngiliz Sunday Mirror gazetesi, IŞİD'in Bosna Hersek’teki Osve köyü yakınlarında bir askeri üs kurduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

Çipras'ın annesi dertli: Oğlum yemeden içmeden kesildi Dünya Canlı yayında bayıldı! Dünya Mülteciler için hazırlanan yurt kundaklandı! Dünya Nefesler tutuldu! Gözler saat 13.00'te Dünya