Şemdinli kumpasında yeni başvuru

FETÖ'nün ilk kumpaslarından olan Şemdinli davasında tutuklu bulunan Astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz’in tutuksuz yargılanması için başvuruda bulunuldu. FETÖ üyesi eski savcı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarının ardından yeniden yargılama kararı verilen dava için avukat Yurdakan Yıldız, Yargıtay ve Van Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe verdi. Dilekçede, kumpas nedeniyle halen tutuklu bulunanlar için infaz durdurma talebi istendi.

Abone ol

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz'in mağdur edildiği Şemdinli davası için yeni bir gelişme yaşandı.

Davanın savcısı FETÖ üyesi Ferhat Sarıkaya'nın kumpası itiraf etmesi sonrasında yapılan başvuruda davanın yeniden yapılmasına karar verilmişti. Ancak infaz durdurma talebi reddedilmişti.

Halen tutuklu bulunan Ali Kaya ve Özcan İldeniz’in avukatı olan Yurdakan Yıldız, bir kez daha infazın durdurulması için Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe verdi.

Yıldız dilekçesinde, Şemdinli davasına bakan çok sayıda hakim ve savcının açığa alındığı ve tutuklandığının altını çizdi. Davanın aynı Ergenekon, Balyoz ve Casusluk gibi bir FETÖ kumpası olduğunu belirtti.

Müvekkillerinin 7 yılı aşkındır cezaevinde olduğunu hatırlatan Avukat Yurdakul Yıldız, daha fazla mağduriyet yaratılmaması için bir an önce infaz durdurma kararının verilmesini talep etti.

Şemdinli davası, 9 Kasım 2005 tarihinde Hakkari'de Umut Kitap evinin bombalanması üzerine başlatılmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası davaya ilişkin ismi geçen Sarıkaya FETÖ'cülükten açığa alınmış, Kaya ve İldeniz tutuklanmıştı.

Dava savcısı FETÖ üyesi Ferhat Sarıkaya 15 Temmuz sonrası kumpası itiraf etmiş, FETÖ'cü savcı ve polislerden aldığı belgeleri kopyala yapıştır talimatıyla iddianameye eklediğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: Bir kişinin arzusu üzerine rejim değişmez Gündem AKP'nin MHP'ye sunduğu paketin ayrıntıları ortaya çıktı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam cezası açıklaması Gündem Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'a tutuklama istemi Gündem