TÜİK'in rakamları gerçeği yansıtmıyor! İşsizlik yüzde 18

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı işsizlik rakamlarının yankıları sürüyor. DİSK Araştırma Enstitüsü konuyla ilgili bir rapor yayınladı. Raporda TÜİK'in açıkladığı rakamın gerçeği yansıtmadığı, genişletilmiş istatistikle işsizlik oranının yüzde 18'e kadar çıktığı belirtildi.

Abone ol

TÜİK'in dün açıkladığı işsizlik rakamları tartışılmaya devam ediyor. Rakamlara göre işsizlik son 4 yılın en yüksek seviyesinde. İstatistikte işsizlik oranı yüzde 11, işsiz kişi sayısı ise 3 milyon 145. Peki bu rakamlar ne kadar doğru?

TÜİK'in hesaplarına göre işsizler, son 4 hafta içerisinde herhangi bir iş bulma kanalına başvuru yapmış ve 15 gün içerisinde başvuru yapacaklar olarak tanımlanıyor.

DİSK Araştırma Enstitüsü bütün verileri değerlendirerek genişletilmiş bir istatistik yayınladı. Yayınlanan istatistiğe, son 4 haftada iş arama kanallarını kullanmayan ve işe başlamaya hazır olan kişiler de eklendi. Yapılan hesaplamalarla ortaya çıkan yeni rakamlar ise oldukça çarpıcı. Rapora göre işsizlik oranı yüzde 18, işsiz sayısı ise 5 milyon 563 bin kişi.

TÜİK'in araştırması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu yabancılara istihdam kolaylığı sağlayacak yasa taslağını eleştirdi. KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

ulusalkanal.com.tr

Motorinde indirim Ekonomi Merkez Bankası'ndan karamsar sunum Ekonomi En az 6 bin 732 işçi... Ekonomi Emeklilerin beklediği yasa ertelendi Ekonomi