“Türkiye bize silah yardımında bulundu“

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Türkiye'nin kendilerine silah yardımı yaptığını söyledi. Ağır silahlar da beklediklerini belirten Hüseyin, peşmergenin Suriye'ye geçişinin ilk olarak Ankara tarafından önerildiğini ileri sürdü. Hüseyin PYD'nin kantonlarını tanımadıklarını da ifade etti.

Abone ol

“Türkiye bize silah yardımında bulundu”. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Türkiye'nin peşmergeye verdiği desteğin ayrıntılarını anlattı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Hüseyin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hüseyin Ankara'nın kendilerine silah yardımında bulunduğu söyledi, “Henüz ağır silanh göndermediler ama umarım gönderecekler” diye konuştu.

Peşmergenin Suriye'ye geçişiyle ilgili de bilgi veren Hüseyin, Amerikalılara söz konusu öneriyi ilk olarak Türkiye'nin yaptığını iddia etti. “Anlaşma Duhok'ta yapıldı” dedi.

"Brett McGurk-ABD özel temsilcisine) Hemen sordum, 'önce kim peşmergenin geçişini önerdi' diye. Brett de 'Türkiye' dedi. "Bu geçişi 3 aşamada planladık. Önce Türkiye-ABD, sonra ABD-Ebil, sonra da Türkiye-Erbil görüştü. Bu üç odak Duhok'ta buluştuk ve detayları neticelendirdik"

Bölgesel yönetimin temsilcisi Hüseyin, PYD'nin Suriye'deki kantonları tanımadıklarını da vurguladı. Parlamentolarından geçirdikleri kararda yalnızca “Kürt halkının iradesine saygı göstereceğiz” ifadesinin geçtiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Askeri Yargıtay üyesi anlattı: Emekliliğe zorladı Gündem ''Terörist Rıza'yı aklama Davutoğlu'na mı kalmıştır?'' Gündem CHP'Deki tartışmaya İnce de katıldı! Gündem Çetin Doğan kumpas soruşturmalarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem