Ermenistan geri adım attı

Türkiye'nin desteğini arkasında hisseden Azerbaycan toprak savunmasında kararlı. Sivilleri hedef alan Ermenistan'a yönelik karşı operasyonlar Erivan'a geri adım attırdı. Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, çatışma istemediklerini söyledi.

Abone ol

Ermenistan çatışmaktan vazgeçti. Erivan, Bakü'ye diyalog çağrısı yaptı.

Azerbaycan Tovuz sınırında sivilleri hedef alan saldırılara yanıtı sert oldu. Türkiye'nin de tam desteğini arkasına alan Bakü yönetimi Erivan hükümetine geri adım attırdı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, Azerbaycan ile yaşanan sınır çatışmalarını sona erdirmek için barışçıl müzakerelerin tek alternatif olduğunu dile getirdi. Pashinyan, Azerbaycan ile çatışmak istemediklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rusya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ile toplantı yaptı. Zirve sonrası açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Arabuluculuk faaliyetleri için her türlü desteğin verilmesi kararı alındı" dedi.

Hukuken Azerbaycan'a bağlı olan, resmi olarak hiçbir ülke tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ'ın Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan’a ait bir insansız hava aracını vurduğunu iddia etti.

Azerbaycan, Ermeni saldırılarına karşı tek yürek oldu. Çatışmalarda yer almak isteyen 7 bin genç cepheye gitmek için başvuru yaptı. Açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Sınırdaki Azerbaycanlılar, Ermenilerin atışlarına rağmen evlerini terk etmiyor.

Aileler, sınırın en uç noktasındaki Ağdam köyünde mermi sesleri altında yaşamını sürdürüyor.

ulusal.com.tr

İMF: ABD ekonomisi yüzde 6,6 küçülecek Dünya Koronavirüs salgınının merkez üssü Amerika oldu Dünya Çin'de sel ve toprak kaymaları 14 can aldı Dünya Libya'dan Mısır'a rest: "Sahadaki durumu belirleyecek olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'dir" Dünya