Yunanistan'da kritik oylama bugün

Yunanistan’da vekiller bugün Avrupa'nın 86 milyar Euro'luk kurtarma paketi için şart koştuğu reform paketinin ikinci bölümünü oylayacak. İkinci bölümde; iflas eden bankaları ayağa kaldırmak için vergi mükelleflerinin paralarının kullanımına sınırlama getirilmesi, yasal işlemlerin hızlandırılması ve masraflarının azaltılmasına ilişkin AB direktifleri yer alıyor.

Abone ol

Banka önlerinde uzun kuyrukların bitmediği Yunanistan’da, parlamento, Euro Bölgesi müzakerelerinde ikinci adımı oylayacak.

Yunan vekiller bugün 86 milyar Euro’luk kurtarma paketi için şart koştuğu reform paketinin ikinci bölümünü oylayacak.

Euro Bölgesi’nin dayattığı reform paketinin ilk bölümünü geçen hafta parlamentodan geçiren ancak yara alan Başbakan Aleksis Çipras, kabinede değişikliğe gitmişti. Çipras, kreditörler ile müzakere masasına yeniden oturabilmek için vekillerle ikinci kez yüzleşecek.

Vergi, maaş ve çalışan haklarıyla ilgili ilk paket geçen hafta oylanmış, 32 hayır oyuna karşı 229 evet ile onaylanmıştı. Yunan vekiller bugün ise daha az tartışmalı olan ikinci bölümün akıbetine karar verecek.

İkinci bölümde; iflas eden bankaları ayağa kaldırmak için vergi mükelleflerinin paralarının kullanımına sınırlama getirilmesi, yasal işlemlerin hızlandırılması ve masraflarının azaltılmasına ilişkin AB direktifleri yer alıyor.

Yunan Hükümeti, ikinci bölümün onaylandıktan sonra kreditörlerle tekrar masaya oturacak. Çipras 20 Ağustos’a kadar kreditörlerle anlaşmaya varmak zorunda.

ulusalkanal.com.tr

ABD'li general: Bizi yok edebilecek tek ülke Rusya Dünya İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad'ın çökmesini istemiyoruz Dünya Rusya'dan kritik uyarı! Dünya Motosikleti tekmeyle durdurdu Dünya