Rusya'nın yeni Ankara büyükelçisi belli oldu

Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi belli oldu. Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi, Rusya Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Departmanı Başkanı Aleksey Yerhov'un Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi görevine atanmasını destekledi. Yeni büyükelçi, Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin aldığı görevlerle biliniyor. Yerhov'un büyükelçi olarak atanacağını ilk kez Aydınlık okurları öğrenmişti.

Abone ol

Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Rusya Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Departmanı Başkanı Aleksey Yerhov oldu.

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi, Yerhov'un Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi görevine atanmasını destekledi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan komiteden bir kaynak, "Komite, Yerhov'un Türkiye Büyükelçisi görevine atanmasını destekledi" dedi.

Yeni büyükelçi, Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin aldığı görevlerle biliniyor. Rusya Federasyonu eski İstanbul Başkonsolosu Alexey Yerhov, 2015 yılında Suriye krizinin çözümü için düzenlenen Moskova görüşmelerinde aktif rol almış, Suriye muhalefetinin temsilcileri ile bir dizi toplantı yapmıştı.

Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov 19 Aralık 2016'da bir suikastle Ankara'da öldürülmüştü. Büyükelçilik görevini geçici olarak Büyükelçinin Danışmanı Sergey Panov yürütüyordu.

2016 yılının Aralık ayından bu yana Rusya'nın Türkiye'de büyükelçisi bulunmuyordu.

İLK KEZ AYDINLIK YAZMIŞTI

Aydınlık'ın 26 Nisan'da yayımladığı Gökhun Göçmen imzalı "Karlov'un yerine o gelecek" başlıklı haberde, Aleksey Yerhov'un büyükelçi olarak atanacağı belirtilmişti.

Türkiye’yi yakından tanıyan Rusya Federasyonu eski İstanbul Başkonsolosu Alexey Yerhov, 2015 yılında Suriye krizinin çözümü için düzenlenen Moskova görüşmelerinde aktif rol almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmaydan "19 Mayıs" afişi Gündem Malatya'da FETÖ-PDY soruşturması Gündem Manisa'da ki çatı FETÖ davası Gündem Kurtuluş Savaşı ruhuyla meydanlara! (19 Mayıs il il buluşma bilgileri) Gündem