CIA şefi: Esad kazandı

CIA’'n eski Türkiye büro şefi Graham Fuller, Suriye'deki Amerikan planına direnen Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya ve İran'ın savaşı kazandığını Amerika, Batı ve Türkiye'nin ise yenildiği yazdı. Esad'ın görevde kalmasının bölgeye istikrar kazandıracağını vurgulayan Fuller, "Esad dikkat çekici bir biçimde hünerli" dedi.

Abone ol

Amerikan emperyalizminin teorisyonlerinden CIA'in eski Türkiye büro şefi Graham Fuller, Amerika'nın Suriye'de yenildiğini ilan etti.

"Bu kumar tutmadı ve Esad önce içerideki silahlı muhalefete, ardından da ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve diğerlerinin desteklediği yabancı silahlı muhaliflere karşı iktidara tutunmak konusunda dikkat çekici biçimde hünerli olduğunu kanıtladı"

CIA'nın eski Türkiye Büro Şefi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın hünerli bir lider olduğunu belirtti.

"Esad yakın vadede devrilmeyecek. İdeal bir yönetici olduğunu söylemek zor ama kendisi rasyonel bir lider; uzun zamandır işleyen bir devletin başında ve devrilmesinden sonra ülkeyi kimin yöneteceğinden veya iç anarşiden haklı olarak korkan birçok Suriyeli tarafınfan destekleniyor. Durumu kabullenmenin, başarısızlığı itiraf etmenin ve iç savaşa son verip (Esad'ın) cihatçıları ülkeden atmasına yardım etmesek de izin vermenin vakti geldi"

Fuller, Amerikan yönetiminin artık Esad'la işbirliği yapması gerektiğinine dikkat çekti.

"Esad’a karşı böyle bir politika değişikliğinden kaybedecek çok az, kazanacak da çok fazla şeyimiz var. Onu güç yoluyla devirmeye çalışmakta ısrar ettiğimiz takdirde, felaket anlamına gelen mevcut statükoyu devam ettirirken, bombalayarak yok edemeyeceğimiz onbinlerce yeni cihatçı yaratacağız"

Fuller, Rusya ve İran'ın savaşı kazandığını itiraf etti.

"Fakat bir dakika: Esad’ın Şam’daki iktidarının teyit edilmesinden Rusya ve İran çıkar sağlamayacak mı? Kesinlikle evet. Peki bu, böyle bir seçeneği yanlış kılar mı? Bunun yerine Esad’dan kurtulma amaçlı beceriksiz girişim çerçevesinde kötü adamlara para akıtmaya devam mı etmeliyiz?"

CHP'nin tezkere tutumu Gündem Kalçasına demir saplanan adam konuştu Gündem Demirtaş'tan AKP'ye açılım çağrısı! Gündem “Ermeni soykırımı yoktur” Gündem