Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye örnek ülke

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Türkiye'nin koronavirüse karşı verdiği mücadele ile dünyaya örnek bir ülke olduğunu belirtti. Genel Direktör, Ghebreyesus (Gabreyesus) da, yeni tip koronavirüs salgını konusunda gösterdikleri dayanışma ve yardımlaşma için teşekkür etti.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’nin Kovid-19’la mücadelesini takdir etti, diğer ülkelere sağlanan tıbbi destekten dolayı teşekkür etti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Türk Konseyinin "Kovid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma" konulu olağanüstü video konferans zirvesine katıldı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin sergilediği dayanışma tüm dünyaya örnek olmalı” dedi.

Türkiye temsilcisi Pavel Ursu de, "Türkiye, tanı kapasitesi ve koronavirüs ile mücadelede tedavi konusundaki muazzam çabaları sayesinde örnek bir ülke" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Kovid-19’la mücadelede diğer ülkelere gönderdiği malzemelerle ilgili bir değerlendirme de Acil durumlar direktörü Mike Ryan’dan geldi. Ryan, Türkiye’ye minnettar olduklarını söyledi ve ekledi; “Türkiye her zaman yardım elini uzatmıştır, şimdi de öyle” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı'ndan 31 il için ekmek dağıtımı açıklaması Gündem Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara'dan dün akşam evden çıkanlara uyarı Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması Gündem Merhaba Kamuculuk-18: Ücretlere zam mı işsize iş mi Gündem