Aşırı tuz sağlığın düşmanı
Sofralarımızdan eksik etmediğimiz tuz, çeşidi ne olursa olsun sağlığımızın sinsi bir düşmanı mı? Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Bülent Altun, önemli uyarılar yaptı. Tuz fazla tüketildiği zaman, başta böbrek ve kalp rahatsızlığı olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Hemen hemen her yemekte kullandığımız tuz, birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Bunların başında, böbrek ve kalp hastalığı ile yüksek tansiyon geliyor.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bülent Altun, konuyla ilgili uyarılar yaptı.
Altun'a göre vücudun alması gereken tuz oranı günlük 6 gram.
Basit önlemlerle sağlığımızı koruyabiliriz.
Kanı zararlı atık maddelerden temizleyen böbrek sağlığımız açısından oldukça önemli. Tuzun yanı sıra bilmeden de bazı bitkilerle böreğimize zarar veriyor olabiliriz.
Haber: Devrim Dönmez KoçakKamera: Merve Demirağ
ulusalkanal.com.tr