ABD'nin Suriye planı

Amerikan Başkanı Trump'ın, Suriye'deki Amerikan askerlerinin 6 ay içinde geri çekilmesini istediği öne sürüldü. Beyaz Saray da yaptığı açıklamada, "Amerikan askerlerinin IŞİD'e karşı görevi bitiyor." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın, kasım ayında Amerika'da yapılacak Kongre ara seçimlerinden önce Suriye'deki Amerikan askerlerinin bu ülkeden geri çekilmesini istediği bildirildi.

Amerikan Associated Press haber ajansındaki haberde, Trump'ın Amerikan askerlerini Suriye'den 6 ay içinde çekmek istediği iddiasına yer verildi.

Haber, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray yetkililerine dayandırıldı. Söz konusu haberde yetkililer, Trump'ın henüz resmi bir geri çekilme talimatı vermediğini ifade etti.

ABD Başkanı'nın, kamuya açık bir çekilme takvimi açıklamadığı ancak birliklerin kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerine kadar Amerika'ya dönmesini istediği belirtildi.

Beyaz Saray'da salı günü Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında konuşulan konulara hakim yetkililer, toplantıda Trump'ın geri çekilme konusundaki sabrının giderek tükendiğini kaydetti.

Aynı yetkililer, Trump'ın Suriye'nin yeniden inşa süreci için Suudi Arabistan'dan 4 milyar dolarlık katkı talep ettiği ve Suudi Arabistan Kralı Selman ile önceki gün yaptığı telefon görüşmesinde Suudi kralın bu talebe "evet" yanıtı verdiğini bildirdi.

Konuyla ilgili Amerikan ve Suudi makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, "4 milyar dolarlık katkı konusunda anlaşıldı." yönünde değerlendirmede bulundu.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'ın basın brifinginde Suriye'deki son durumu değerlendirdi. Sanders'ın, "Amerikan askerlerinin IŞİD'e karşı görevi bitiyor, artık yerel güçlere geçiş sürecine odaklanmak istiyoruz" açıklaması dikkati çekti.

ulusal.com.tr

Suudi Arabistan ilk sinema salonuna kavuşuyor Dünya 'Terör örgütü FETÖ Kosova'nın da ülke güvenliğini tehdit ediyor' Dünya Air France çalışanları grevi 7 güne uzattı Dünya Macron ve Trump telefonda Suriye'yi görüştü Dünya