TSK yine vurdu

Türk Silahlı kuvvetleri, terör örgütü pkk'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye yönelik obüs atışlarına bugünde devam etti. Angajman kuralları gereği yapılan operasyonalrda yaklaşık 40 ypg'li teröristin öldüğü belirtilidi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları gereği Suriye’nin Kuzeyindeki terör hedeflerine dün başlattığı angajman atışlarını bugünde sürdürdü.

Topçu birlikleri, dün ilk olarak Hatay’daki Çalıboğazı karakolu bölgesine Suriye tarafından havan atışı yapılan mevzilerini vurdu.

40 kilometre menzile sahip Fırtına Obüslerinin ikinci hedef i terör örgütü pkk'nın Suriye uzantısı PYD/YPG mevzileri oldu. Minnig hava üssüne ele geçiren YPG'li teröristler, Kilis'teki Akçabağlar üs bölgesine ateş açtı.

Saldırıların yapıldığı yerler radarlarla belirlendikten sonra fırtına obüsleri tekrar devreye girdi. Askeri kaynaklar, verilen karşılığın daha önceki olaylardan farklı bir özellik içermediğini vurguladı.

Terör hedeflerine yönelik topçu ateşi gece saatlerinde de devam etti. Azez ile Minniğ arasındaki Maranaz köyüne 1 km mesafede bulunan YPG kampı imha edildi. Operasyonda teröristlerin yığınak yaptığı Azez-Maranaz Yolu ile Ayn Dagne bölgesi de vuruldu. Azez yakınlarında PYD'nin silah yığınağı yaparak harekete geçmeyi planladığı Siceraz, Malikiye ve Keştear'daki örgüt mevzileri de obüslerle imha edildi.

Vurulan hedefler arasında PKK'nın Suriye'deki önemli merkezlerinden biri olan sözde Afrin kantonu da bulunuyor. 19 hedefe en az 81 atış yapıldığı operasyonlarda en az 35 PYD'linin öldürüldüğü, 15 teröristin de yaralandığı bildirildi.

Türkiye’nin Azez çevresinde YPG mevzilerini vurmasına ilk tepki ABD’den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby; YPG ve bağlantılı güçlere toprak kazanmaya çalışmayı bırakmaları, Türkiye’ye de ateşleri durdurması çağrısı yaptı.

Hükümet kanadından ilk resmi açıklama ise Başbakan Davutoğlu'ndan geldi. Azez ve civarında tehdit oluşturan güçlere angajman kurallarını kapsamında karşılık verildiğini belirten Davutoğlu "YPG ve PYD Pkk ile yani Kandil'le irtibatlı bir terör örgütüdür." dedi.

Başbakan'ın "Azez ve çevresinden derhal uzaklaşsınlar." dediği YPG hedefleri bugün de vuruldu. Fırtına obüslerinin Minniğ Hava Üssü ve Azez’in güneybatısında hedeflere 10'dan fazla atış yaptığı, en az 2 YPG'linin öldüğü belirtildi.

PYD/YPG'li teröristler, Suriye'deki ateşkes planı öncesi Türkiye'nin 'güvenli bölge' projesini de içine alan topraklarda ilerleyerek Hercele bölgesine kadar gelmeyi planlıyordu. PYD, Azez'e çok daha kapsamlı bir saldırı yapmaya hazırlanıyordu. Amacı kuzey ve doğu yönlerinde ilerleyerek uluslararası arenada elini güçlendirmekti. Ancak terör örgütünün bu hamlesi obüs operasyonuyla başlamadan bitti.

ulusalkanal.com.tr

NATO üyesi olmayan o ülke İncirlik Üssü'nde Gündem İlber Ortaylı, Papa Françesko-Patrik Kirill buluşmasını yorumladı: Dünyada Ortodoksları İstanbul temsil ediyor Gündem Zırhlı araca el yapımı bomba attılar! Gündem ABD'den ilk açıklama! Gündem