İstanbul'da taksi ücretlerine zam geldi

İstanbul'da taksi ücretlerine zam geldi. Böylece 3 lira 20 kuruş olan taksimetre açılışı 3,45'e, 2 lira olan kilometre fiyatı da 2 lira 10 kuruşa çıkarıldı. Yeni fiyat tarifesinin hayata geçirilmesi için imzaların atılması bekleniyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, taksicilerden gelen zam talebini değerlendirmek için bir toplantı yaptı. Tartışmalı geçen toplantı sonrası, fiyatların artırılmasına karar verildi.

Mevcut fiyatlara yapılan zam oranı, taksimetre açılışına yüzde 7,8 kilometre fiyatına da yüzde 5 artış olarak yansıtıldı.

Zam kararına tepkiler gecikmedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, belediyeden yüzde 15 zam talep ettiklerini ancak taleplerinin karşılanmadığını belirtti.

Beyoğlu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Resul Sivri ise zammın kabul edilmemesinin nedeninin Taksiciler Esnaf Odası ve Esnaf Sanatkarlar Birliği olduğunu ileri sürdü.

Sivri, yüzde 5'lik zam talebinin de İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nden geldiğini iddia etti.

Taksicilere tuzak kurulduğunu öne süren Resul Sivri, belediyenin zam kararını yeniden görüşebileceğini belirtti.

Taksi ücretlerinde zam tartışmaları sürerken, yeni fiyatların ne zaman yürürlüğe gireceği ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: Canberk Hazar

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da servis, taksi, minibüs, taksi dolmuşlara zam Ekonomi Ev alacaklara devlet desteğinde yönetmelik değişikliği Ekonomi Platformdan düşen işçi yaralandı Ekonomi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan emeklilere promosyon açıklaması Ekonomi