Yerli helikopter T625 ilk uçuşunu yaptı

Türk havacılığında gurur günü... Milli ve yerli helikopterimiz ilk kez göklerde. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilip üretilen T625 Genel Maksat Helikopteri, ilk uçuşunu başarıyla yaptı.

Abone ol

Tamamen milli imkanlarla geliştirilip, üretildi. İniş takımları ilk defa yerden kalktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilip üretilen T625 Genel Maksat Helikopteri, ilk uçuşunu başarıyla yaptı.

Bir süredir yer testlerine devam edilen helikopter, üretim hangarından çıkartıldı. Uçuş hattına taşındı. Bu sabahın erken saatlerinde de motoru çalıştırıldı.

Helikopter sorunsuz bir şekilde havalandı. Gerçek bir uçuş ortamında manevra denemelerini icra etti.

T129 Atak helikopterinden elde edilen tecrübe ve bilgi birikiminden de faydalanılan T625, Türk havacılığının ulaştığı noktayı da göstermiş oldu.

T625 helikopteri, askeri ve sivil alanda yeniş bir yelpazeye hitap ediyor. Geleceğin gereksinimleri göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Yüksek irtifa ve sıcaklıkta, zorlu iklim koşullarında, yüksek kabin/azami kalkış ağırlığı oranıyla dünyada söz sahibi olması hedefleniyor.

Helikopterin, arama-kurtarma, personel taşıma, VIP, yangınla mücadele, hava ambulans ve offshore gibi alanlarda hizmet vermesi öngörülüyor.

Sertifikasyon ve kalifikasyon süreçlerinin de tamamlanmasıyla birlikte 2020’li yıllarda semadaki ve envanterlerdeki yerini alması hedefleniyor.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gidiyor Gündem Bedelli askerlikte 2. dönem celp bilgileri e-Devlet'te yayınlandı. Gündem İzmir'de 11 kişiye terör propagandasından gözaltı Gündem Erdoğan 15 üniversiteye rektör atadı Gündem