Türkiye'nin restine Moskova'dan yanıt

Türkiye'nin "PYD cenevre masasına çağrılırsa boykot ederiz" restine Moskova'dan yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihayil Bogdanov, "Türkiye görüşmelerde yer almıyor, dolayısıyla Ankara ile bir alakası yok" dedi.

Abone ol

Moskova yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun PYD’nin Cenevre görüşmelerine davet edilmiş olması halinde görüşmeleri boykot edeceklerini açıklamasına yanıt verdi. Rusya, görüşmede kimlerin olacağının Türkiye'yi bağlamadığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihayil Bogdanov Ankara’nın boykot restine anlam veremediklerini söyleyip “Anlayamıyorum. Nasıl Moskova, Washington ve Riyad bu görüşmelere katılmıyorsa Ankara da burada yer almıyor, katılmıyor. Dolayısıyla olayın Ankara ile bir alakası yok.” ifadelerini kullandı.

Hazırlık çalışmalarından BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın sorumlu olduğunu hatırlatan Bogdanov, “Bu Suriye görüşmeleri. Suriyelilerin kendisi kimlerin katılıp katılmayacağı konusunda karar vermeli" dedi. Muhalefet heyetinin oluşturulmasından Ankara veya Rusya sorumlu olmadığını belirten Bogdanov "Bu sorumluluk De Mistura’ya ait” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

2016 yılı için MİT'e ayrılan bütçe yüzde 47 oranında arttı Gündem Şehit sayısı yükseldi Gündem Genelkurmay 'Yaşanmış gerçek bir olaydır' diye duyurdu Gündem Taziye ziyaretleri devam ediyor Gündem