Tertip bürosu açığa çıktı

F tipi polislerin ulusalcılığa karşı kurduğu C5 Bürosu'nun 5 yıl boyunca yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı. Büro Resmi kayıtlara göre 2012'de kuruldu. Ancak büronun 2007 yılından bu yana faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi tertipler bu büro tarafından yürütüldü.

Abone ol

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda, Ali Fuat Yılmazer döneminde ulusalcılığa karşı kurulan kozmik büro C5'in 5 yıl yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, resmi olarak 2012'de kurulan C5 Büro'nun 2007'de çalışmaya başladığını tespit etti.

F-tipi polis şeflerinden Ali Fuat Yılmazer tarafından kurulan kozmik büroda, sınırlı sayıda özel personel görevlendirildi. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Zirve Yayınevi davası gibi tertipler kozmik büroda yürütüldü.

Yasa dışı büronun 2007 yılında Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı içerisinde hazırlanan kozmik odayı kullandığı belirlendi. Yılmazer de 2009 yılında İstanbul Emniyet İstihbarat Müdürlüğü'ne terfi edene kadar bu odada mesai yaptı.

İlk kez Ulusal Kanal'ın duyurduğu C5 Büro, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in savcılık sorgusunda gündeme gelmişti. Akyürek, Ali Fuat Yılmazer'i işaret etmiş, "Ali Fuat istediyse kurulmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ali Fuat Yılmazer itiraf etti! Gündem ''Gelin helalleşelim'' Gündem TSK kaygılı! Gündem 9 PKK'lı daha teslim oldu Gündem