Esad yemin etti

Üç buçuk yıldır halkıyla birlikte, emperyalist saldırılara karşı direnişin simgesi haline gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, yemin ederek üçüncü dönem cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladı. Törende bir konuşma yapan Esad, Suriyelilerin devrimci mücadelesinin saldırıları boşa çıkardığını söyledi.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, başkent Şam'da bulunan Başkanlık Sarayı'nda yemin ederek üçüncü dönem cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladı.

Başkanlık Sarayı’nda yapılan törene korumalar eşliğinde kırmızı halıdan geçerek gelen Esad, salona girişinde halk meclisi üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Esad Kuran’ı Kerim’e el bastıktan sonra yemin etti. Esad konuşmasında Suriye halkına teşekkür etti.

Esad, "Ey onurlu Suriyeliler, ey devrimci hür halk! Üç yıl dört ay önce kimileri sizin adınıza konuşup ‘halk istiyor" dediklerinde; doğrusu evet, halk istedi, halk karar verdi ve halk uyguladı. Siz ne onlara, ne onların efendilerine diz çöktünüz ne de teslim oldunuz. Aksine kararlılıkla mücadele ettiniz ve vatanınıza tutunup onu savundunuz. Onların özgürlük ve devrim maskeleri düştü. Onlar devrim dediler, fakat siz gerçek devrimciler oldunuz. Devriminiz ve zaferiniz sizleri için tebrik ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin "teröre karşı adeta bir egemenliği savunma referandumu" olduğunu belirten Esad, "Seçimler teröristler ve destekçilerinin göğsüne sıkılan bir kurşun oldu" dedi.

Irak ve Lübnan'da yaşanan teröröist saldırılara işaret eden Esad, teröröizmi destekleyen ülkelerin bedel ödeyeceklerini vurguladı.

Esad Müslüman ülkelere de Gazze'ye silah ve para yardımında bulunmaları için çağrı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Bu flimin oyuncuları sizsiniz!... Gündem Emniyet'teki Gülen örgütü operasyonu birim değiştirdi Gündem Yeni maden düzenlemesi Başbakanlık'ta Gündem “Bu millete karşı çok büyük bir suç işlenmiştir!" Gündem