Ocakta ihracat yüzde 15 arttı

İhracat ocak ayında % 15 artış göstererek 10 milyar 528 milyon dolara ulaştı. İhracatta en dikkat çeken ülke Rusya oldu. Uçak krizinin ardından Rusya'ya ihracat ilk defa yüzde 57 oranında arttı. Bu arada dövizdeki yüksek kur nedeniyle ihracatcı, bir ayda toplam 302 milyon dolar kaybetti.

Abone ol

Bir süredir durgun olan ihracat sektöründen iyi bir haber geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ocak ayı ihracatında artış olduğunu açıkladı.

Yılın ilk ayında yüzde 15 artış gösteren ihracat, toplam 10 milyar 528 milyon dolar oldu. Ocak ihracat sıralamasındaki ilk beş ülkeyse Almanya, İngiltere, Irak, İtalya ve ABD oldu.

İhracatta en çok dikkat çeken ülkeyse Rusya. 2015 yılındaki uçak krizinin ardından Rusya'ya ihracat ilk defa ocak ayında arttı. Yüzde 57 artan ihracat, ülkeye fazladan 54 milyon dolar getirdi. 54 milyonun, 27 milyon doları da sadece yaş sebze meyve sektörüne ait.

En çok ihracat gerçekleştirilen ilk 20 ülkede en fazla artışı Rusya ve Irak yakaladı. Çin'e yapılan ihracatta yaşanan yüzde 37'lik artış da dikkat çekti.

Öte yandan yüksek döviz kuru ihracatçıyı olumsuz etkiledi. Ocak ayında ihracatçı sadece yüksek kur nedeniyle 302 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı.

Ekonomi yönetimine çağrı yapan İhracatçılar, döviz piyasında istikrarlı bir döneme geçilmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr

Otomatik BES kesintisi ne kadar olacak? Zorunlu BES iptali nasıl yapılır? Ekonomi Otogaza zam bekleniyor Ekonomi Altın fiyatları kaç lira (Çeyrek altın 1 Şubat 2017) Ekonomi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) repo ihalesi açmadı Ekonomi