Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye ortak barış gücünde Rusya'yla birlikte yer alacak''

Azerbaycan’ın zafer bayrağını dalgalandırdığı Karabağ’da kalıcı ateşkes için Türkiye ve Rusya iş birliği sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Karabağ'daki barış gücünde Rusya ile birlikte görev alacağını açıkladı. Bölgesel krizlerin çözümünde Türk-Rus iş birliğinin önemine vurgu yapan Erdoğan, benzer bir mekanizmanın Suriye’de de işletilebileceğini söyledi.

Abone ol

Azerbaycan’ın 30 yıllık işgale son verdiği Dağlık Karabağ’da istikrarın güvencesi Türkiye ve Rusya olacak.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Karabağ'daki barış gücünde Rusya ile birlikte görev alacağını açıkladı.

Erdoğan konuşmasında, Türk-Rus iş birliğinine dair dikkat çeken bir mesaj da verdi. 48 saat içinde 2. kez Karabağ’dakine benzer bir mekanizmanın Suriye’de de işletilebileceğini söyledi.

Erdoğan, Karabağ’da kurulacak Türk-Rus ortak merkeziyle ilgili olarak Meclis çıkışında da gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Karabağ'da Türk askerinin konumu ne olacak?" sorusuna Erdoğan, "Türkiye, Rusya ile aynı anlayış içinde görev yapacak" yanıtını verdi.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Karabağ sorununun çözümünde Rusya ve Türkiye'nin eşit rol oynadıklarını söyledi.

Bakü’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı kabul eden Aliyev, “Biz her zaman, Karabağ’da Türkiye ve Rusya’nın eşit rol almasını istedik ve bugün bunu başardık. Bu, bölgedeki yeni iş birliğinin formatı.” dedi.

ulusal.com.tr

Eski CHP'li İlayda Kılınç hakkında istenen ceza belli oldu Gündem EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı: ''Türkiye Güney Kore’yi geçerek birinci sıraya yükselmiştir'' Gündem 208 firmaya 6 milyon 870 bin lira ceza Gündem Milli Savunma Bakanı Akar: ''Azerbaycan Ordusu gücünü tüm dünyaya gösterdi'' Gündem