KKTC Türkiye'ye mi bağlanacak? Başbakan Yardımcısı Akdağ'dan açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye ‘bağlanma’ isteği masaya yatırılıyor. Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC’nin “Türkiye’ye bağlanma isteği” ile ilgili “Türkiye ve KKTC oturacak, bir siyasi çözüme artık karar verecek” dedi

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye’ye mi bağlanacak?

Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep AkdağKKTC’nin “Türkiye’ye bağlanma isteği” ile ilgili “Türkiye ve KKTC oturacak, bir siyasi çözüme artık karar verecek” dedi.

Milliyet gazetesine konuşan Akdağ, Washington’da KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun, “Özerk bir cumhuriyet için çalışabilir” sözlerini değerlendirdi. Akdağ, “Böyle bir şey olabilir’ diye bir beyan. Bir fikir olarak açıklandı. Bu fikir ve benzeri fikirler çerçevesinde Türkiye ile KKTC oturacak, bir siyasi çözüme artık karar verecek” diye konuştu.

Akdağ, Türkiye’den KKTC’ye ulaştırılan içme suyunun boşa aktığı yönündeki iddialara da yanıt verdi.

“Türkiye’den Kıbrıs’a giden su boşa akmıyor. Şu anda 75 milyon metre küp su var. Burada ihtiyaç olan 35 milyon metreküp içme suyu. Bu 35 milyon metre küp suyu, şu anda Kıbrıs halkı içiyor. (…) Türkiye’de olduğu gibi halka dağıtıyorlar. Belediyelerin önemli bir kısmının alt yapısı çok iyi değil. Yani şebeke alt yapılarının yenilenmesi lazım. Şimdi o şebeke alt yapıların yenilenmesiyle ilgili yeni projeleri çalışıyoruz. (…) Ama su artık içiliyor."

Başbakan Yardımcısı Akdağ, suyun Rumlara da verilebileceğini belirtti.

Elektrik konusunda da projelerinin olduğunu vurgulayan Akdağ, “Türkiye’den KKTC’ye elektrik de götüreceğiz” diye konuştu.

ulusal.com.tr

Kurt Kapanı 9! İstanbul'un 82 ayrı noktasında denetim yapıldı Gündem TSK'dan İdlib operasyonu açıklaması! Operasyon 3'üncü gününde Gündem Türkiye ve İran'ın yakınlaşması yeni bir dönemin kapısını araladı Gündem Sakarya'da tapu müdürlüğünde kimyasal alarmı verildi Gündem