Öncü Gençlik parti okullarına başladı

Üniversitelerde sınavların sona ermesiyle birlikte gelecek dönemi planlamaya başlayan Vatan Partisi Öncü Gençlik, ara tatil dönemini parti okulları düzenleyerek geçirme kararı aldı.

Abone ol

Vatan Partisi üyesi öğrencilerin ideolojik, siyasi ve pratik donanımlarını arttırmak için eğitim seferberliğine girişen Öncü Gençlik var olduğu her yerde parti okulları düzenleyecek.

BAŞLANGIÇ MUĞLA’DAN

Vatan Partisi Öncü Gençlik’in örgütlü olduğu tüm il ve ilçelerde düzenlenecek olan parti okulunun birincisi 5-6 Ocak tarihlerinde Muğla’da yapıldı. İki gün süren ve Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı’nda gerçekleşen parti okulunda Vatan Partisi Tarihi, Bilimsel Sosyalizm, Yeni İnsan Yeni Toplum ve Öncü Parti ve Gençlik dersleri işlendi.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Ali Karşılayan’ın Vatan Partisi Tarihi sunumuyla başlayan birinci gün Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç’un Bilimsel Sosyalizm eğitimiyle devam etti. İkinci günde ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek’in Yeni İnsan Yeni Toplum söyleşisiyle başlayan okul, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş’in verdiği Öncü Parti ve Gençlik konulu dersle tamamlandı.

“ÖNCÜ GENÇLİK TÜRK DEVRİMİNİN VE PARTİNİN EN ÖNEMLİ İKİNCİ SİLAHIDIR”

Öncü Gençlik parti okullarıyla ilgili bilgi veren Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, “Gençlik demek gelecek demektir. Vatan Partisi üyesi gençler, Türki Devrimi’nin ve bu devrime önderlik edecek olan öncü partinin en önemli ikinci silahıdır. En önemli silah Türk Devrimi’nin tarihsel birikimi ve Vatan Partisi’nin tecrübeleridir. İşte bu tecrübeyle gençlik hem hal olmalıdır. Parti okullarımızın birinci amacı budur. Daha donanımlı, daha partizan ve daha vatansever bir gençlik için yurt çapında Öncü Gençlik parti okullarının ayak basmadığı toprak kalmayacak.” dedi.

Öncü Gençlik parti okullarında Vatan Partisi Tüzük ve Programı, Vatan Partisi Tarihi, Türk Devrimi, Dünya Devrimleri, Bilimsel Sosyalizm, Milli Demokratik Devrim, Neoliberalizmle Mücadele, Yeni İnsan Yeni Toplum ve Öncü Parti ve Gençlik dersleri işlenecek.

Sıra yüksek yargıda: İnceleme başlatıldı Gündem Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği, Suriye'den ilan etti Gündem Doktoru açıkladı! Ünlü sanatçı domuz gribi Gündem Köşeye sıkışan teröristler etek giyerek ve örtünerek kaçmaya çalışırken yakalandı Gündem