ABD Başkanı Trump'a kötü haber

Amerika Başkanı Donald Trump'ın görevden alınması ile ilgili yasal süreç hızlandı. Amerika Temsilciler Meclisi, azil soruşturması sürecini resmen başlatan tasarı onaylandı. Tasarı 196 hayır oyuna karşı 232evet oyu ile kabul edildi. Trump'ın ilk açıklaması "ABD tarihindeki en büyük cadı avı" oldu.

Abone ol

Amerika iç siyasetinin ana gündemlerinden biri olan Başkan Donald Trump'ın azil süreci başladı.

Amerika Temsilciler Meclisi, soruşturmanın ilerlemesini içeren yasal düzenlemeyi kabul etti.

Sürecin nasıl işleyeceğini de ele alan yasa tasarısı ilk kez oylandı. Tasarı için yapılan oylamadan 232 evet,196 hayır oyu çıktı.

435 sandalyeli Amerika Temsilciler Meclisi'nde 234 sandalye ile çoğunluk Demokratların elinde bulunuyor.

Azil davasına giden süreç Temmuz ayına uzanıyor. Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki telefon görüşmesi seçimlere hile karıştırıldığı iddilarını gündeme getirmişti.

Tartışmalı görüşmede Trump'ın rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda Ukrayna'ya yardım vaad ettiği iddia edilmişti.

İddilar Amerika Kongresi'ne taşındı. Demokratlar, Trump'ın görevden alınması ile ilgili girişimleri de aynı dönemde başlattı.

Trump iddiaları yalanlamış, Zelenskiy ile görüşmesinin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuştu. Demokratlar ise görüşme öncesi Ukrayna'ya yapılacak 400 milyon dolarlık askeri ve mali yardımın askıya alındığına dikkat çekiyor.

Görüşmenin dökümünü yayınlayan Beyaz Saray ise yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunuyor.

Tasarının kabul edilmesinin ardından gözler Trump'tan gelecek açıklamadaydı. Açıklama gecikmedi. Trump, twitter üzerinde Temsilciler Meclisi'ni eleştirdi, ''ABD tarihindeki en büyük cadı avı'' ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Suriye Anayasa Komitesi toplantısının ikinci günü tamamlandı Dünya Fransa Ulusal Meclisi teröristlere desteğini resmen yineledi Dünya Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi istifa etmeyi kabul etti Dünya Polonya'da Azerbaycan eylemi Dünya