Türkiye İstatistik Kurumu ülkedeki gelir dağılımını inceledi

Türkiye İstatistik Kurumu ülkedeki gelir dağılımını inceledi, ulaştığı sonuçları kamuoyuna duyurudu. 2015 itibarıyla en yüksek geliri olan il Ankara olurken gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu iller Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir oldu. Yoksulluk oranının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Isparta, Burdur.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Türkiye’de ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2015'te 16 bin 515 lira olarak hesaplandı. Geliri en yüksek olan il 22 bin 516 lirayla Ankara oldu.

Ankara, 2014'te de listede ilk sırada yer alıyordu. Ankara'yı 22 bin 67 lirayla İstanbul ve 19 bin 689 lirayla İzmir izledi.

Ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirinin en düşük olduğu iller ise 8 bin 89 lirayla Şanlıurfa, Diyarbakır, 8 bin 184 lirayla Mardin, Batman, Şırnak, Siirt ve 8 bin 773 lirayla Van, Muş, Bitlis, Hakkari olarak sıralandı.

Gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu iller Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir oldu.

Gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu iller Antalya, Isparta, Burdur.

ulusalkanal.com.tr

Karlov: Fırat Kalkanı Harekâtı için Şam’ın onayı alınması gerekir Gündem Ankara'da sürpriz zirve Gündem Genç hekimler: PKK ve HDP'ye alet olan bir Tabip odası istemiyoruz Gündem 'FETÖ davası mağdur edebiyatı ile sulandırılıyor' Gündem