Odalardan hodri meydan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tepkilerin giderek büyüdüğü Eymir Gölü’nü imara açma projesi için ikna çalışmalarına başlayacak. Önümüzdeki Çarşamba günü Eymir'deki Mühye Köyü'nde yurttaşların katılımıyla ÇED toplantısı yapılacak. Göl çevresinde yapılaşmaya karşı mücadele veren odalar ise bakanlığa rest çekti. Toplantıya tüm Ankaralıların katılması için çağrıda bulundu.

Abone ol

1’inci derece doğal sit alanı olan Eymir Gölü çevresindeki otel projesi çalışmaları tüm tepkilere rağmen devam ediyor.

Proje kapsamında 7 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’de Mühye Köyü kahvesinde Çevre Etki Değerlendirme raporu için toplantı yapılacak. ÇED toplantısıyla bölgede yaşayan halkın projeye ikna edilmesine çalışılacak.

Eymir Gölü’nde yapılaşmaya karşı mücadele veren odalar da harekete geçti ve Bakanlığın bu adımına karşı bir çağrıda bulundu. Odalar Ankaralı yurttaşların bu toplantıya katılmasını istedi. “Eymir Gölü’ne sahip çıkalım” dedi.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, “Projenin hayata geçmesi halinde, Eymir Gölü’nde tüm projelerin önü açılacak” dedi.

Toplantı katılım için 7 Ocak Çarşamba Günü saat 10.00’da Meşrutiyet Caddesi’nden ve ODTÜ’den otobüsler kaldırılacağı duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

YSK'dan 10 şubat uyarısı Gündem Eyleme gitti, protesto edildi Gündem 13 Şubat’a dava açıldı! Gündem AKP öğrencileri izleyecek! Gündem