Köprüler yeniden kuruluyor

Mısır ile Türkiye arasındaki dostluk köprüleri yeniden kuruluyor. İki ülkenin iki önemli partisi Kahire'de bir araya geldi. Mısır'ın köklü partilerinden El Wafd Partisi ile Türkiye'den İşçi Partisi ortak bir basın açıklaması düzenledi. Her iki parti de bozulan ilişkileri yeniden kurmak için adım attı.

Abone ol

İşçi Partisi ile Mısır'ın köklü partilerinden El Wafd partisi Kahire'de bir araya geldi, bozulan Türkiye-Mısır arasında köprüleri yeniden kurmak için harekete geçti. İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner ile El Wafd Partisi Genel Başkanı Sait El Bedevi ortak bir basın açıklaması yaptı. Yerel ve uluslararası basının yoğun ilgisiyle karşılaşan açıklamada, her iki parti de Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'in iki temel direğinin birlik ve barış içinde hareket etmesi için karar aldı.

Her iki parti de PKK saldırıları ve Mısır askerine yönelik teröröist saldırıları hatırlattı ve iki ülkenin de benzer tehditlerle yüz yüze geldiğini söyledi.

Mısır'da devlet partisi olarak da anılan Wafd partisinin Genel Başkanı El Bedevi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti'ni Mısır'ın içişlerine karışmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır arasındaki anlaşmaya dikkat çeken Yunus Soner, "Doğu Akdeniz bizi bölen değil, birleştiren bölge olmalı" dedi, Türkiye'nin de bölgede yapılan anlaşmalara katılımını talep etti.

Hem İşçi Partisi hem Wafd Partisi, "Mısır ve Türkiye el ele vererek Ortadoğu ve dünyayı değiştirecek" sözleriyle iki ülke arasında bozulan ilikilerin tamiri için kararlılıklarını ortaya koydu.

ulusalkanal.com.tr

Tarihi toplantıda gergin anlar Dünya Esad'dan önemli hamle Dünya Facebook'un kurucusu gri tişörtün sırrını açıkladı Dünya Ankara'dan tehdit edildi Dünya