Dünyada tek örneği kalan Yangtze kaplumbağasının dişisi bulundu

Dünyada türünün tek erkek örneği kalan yumuşak kabuklu Yangzi kaplumbağasının dişisi bulundu. Gelişme, bilim insanlarına türün devamı için umut verdi.

Abone ol

Nesli tükenmek üzereydi, ancak dişisi bulundu. Dev kaplumbağa, bilim dünyasına umut oldu...

Yumuşak kabuklu dev Yangtze kaplumbağasının dünya üzerinde bilinen tek örneği erkek. Kaplumbağa, Çin'deki bir hayvanat bahçesinde koruma altında yaşıyor.

Ekim ayında Vietnam'daki Dong Mo gölünde bulunan 86 kilogram ağırlığındaki dev kaplumbağanın DNA testleri sonucunda, kabuklu Yangtze kaplumbağası olduğu teyit edildi. Cinsiyetinin dişi olması, bilim insanlarına türün devamı için umut verdi.

Vahşi Yaşamı Koruma Derneği Vietnam Şubesi yetkilileri, aynı gölde 130 kg ağırlığında olduğu tahmin edilen başka bir kaplumbağa daha rastladıklarını bildirdi.

Dev Yangtze kaplumbağası, eti ve yumurtaları için avlanmasının yanı sıra yaşam alanlarının tahrip edilmesi nedeniyle nesli tükenmek üzere olan türler arasında en riskli grupta yer alıyor.

Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda Süleymani ve el-Mühendis için anma töreni Dünya Nijer'deki terör saldırısında ölü sayısı 70'e çıktı Dünya Avrupa'da durum kötüleşiyor Dünya Cezayir Cumhurbaşkanı Danışmanı Şeyhi: ''Fransız sömürgeciliğini suç saymak için kanuna gerek yok'' Dünya