İşte anılarıyla Ankara saldırısında dünyaya gözlerini yuman yurttaşlarımız...

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında çok sayıda genç bulunuyor. Bu durum yaşanan acıyı daha da artırıyor. İşte anılarıyla dünyaya gözlerine yuman yurttaşlarımız...

Abone ol

Kimi lise çağında, kimi üniversite... Kimi emekçiydi, kimi akraba... Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden her yurttaşın bir hayat hikayesi vardı. Çoğunun genç olması ise üzüntüyü daha da artırdı.

Saldırıda hayatını kaybeden gençlerden biri Elvin Buğra Arslan.

Arslan, Fenerbahçe'de basketbol, Gençlerbirliği'nde futbol oynamış, müzikle ilgilenmiş, araştırmayı seven 19 yaşında pırıl pırıl bir gençti.

Kerim Sağlam ise Tokatlı bir ailenin 3 çocuğundan en küçüğü. Eskişehir'de üniversite okuyan Sağlam, Ankara'ya ablasını ziyarete gitmişti. Fakat Eskişehir’e geri dönemedi.

Patlamada hayatını kaybeden karaciğer hastası Mehmet Emre de nakil olabilmek için Ankara'ya gitmiş, sıra bekliyordu.

Anadolu Lisesi öğrencisi Eray Özyol 15, babasını hiç göremeyen Destina Peri Parlak 16, ODTÜ öğrencisi Berkay Baş ise henüz 19 yaşındaydı. Ozan Can Akkuş, 10 Ekim Ankara Gar saldırısında arkadaşını kaybetmişti, son patlamada da kendisi yaşamını yitirdi.

Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir sporu çok seviyordu, Fezya Acısu ise KPSS’ye hazırlanıyordu.

Bir başka üniversiteli genç ise Elif Gizem Akkaya... Akkaya, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyordu .

Hukuk öğrencileri Nusrettin Can Çalkınsın ve Zeynep Başak Gülsoy, iki sevgiliydi. Ölüm onları birlikte yakaladı.

Saldırı aynı aileden 3 kişiyi de hedef aldı. Muharrem Çermik, Bağdat Çermik ve Perihan Çermik akraba ziyaretinden dönüyorlardı.

Herkesin yakından tanıdığı Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut’un babası Kemal Bulut da saldırıda hayatını kaybedenler arasında. Baba Bulut, Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında oynanan maçta oğlu Umut'u izlemiş, memleketi Kayseri'ye dönmek Kızılay'daydı.

Taksici, çaycı, güvenlik görevlisi... Onlar da ekmek peşindeyken saldırıya kurban gitti.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki terör saldırını protesto etmek isteyen TGB'lilere saldırı Gündem Kılıçdaroğlu: Terörün çözümü için 4 parti bir araya gelmeli Gündem Mersin'de düzenlenen kahvaltıya 400'ü aşkın yurttaş katıldı Gündem HDP'li 8 milletvekili hakkındaki fezleke Başbakanlığa ulaştı Gündem