Soma'da bir skandal daha ortaya çıktı

Soma faciası davasında bir skandal daha ortaya çıktı. Davanın sanıklarından TKİ görevlilerinden Başmühendis Adem Ormanoğlu ile maden mühendisi Efkan Kurt'un terfi ettirildiği ortaya çıktı.

Abone ol

301 madenci hayatını kaybetti, onlar sanık sandalyesindeyken terfi etti.

Soma davası sanıklarından, TKİ Kontrol Şube Müdürlüğü Başmühendislerinden Adem Ormanoğlu ile maden mühendisi Efkan Kurt, facianın yaşandığı bölgeden sorumlu müdür oldu.

Faciada kusurları olduğu için hapis cezası istenen Adem Ormanoğlu, Eynez kömür sahasından sorumlu Kontrol Şube Müdür Vekili yapıldı. Efkan Kurt da Geventepe Bölgesi Kontrol Şube Müdür vekili oldu.

Terfi alan isimlerden Efkan Kurt, mahkemedeki savunmasından facianın yaşandığı madende havalandırmanın yeterli olduğunu savunmuştu.

Ödül gibi atamaları öğrenen madenci aileleri, karara isyan etti. Aileler, madencilerin ölümünden sorumlu tutulan kamu görevlilerinin bu şekilde ödüllendirilmesine tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Son yılların rekorunu kırdı Ekonomi Bar emekçileri: Başka Mert'ler öldürülmesin Ekonomi ORS işçisi omuz omuza Ekonomi "Kuruşu kuruşuna" Harekete geçildi sektör mercek altına alınıyor Ekonomi