Lübnan'da halk eylemleri devam ediyor

Suriye ve İsrail ile komşu Lübnan'da halk gösterileri devam ediyor. Ekonomik kriz ve kötü yönetim nedeniyle sokaklara inen halk, başbakan Hariri'nin istifasını istiyor. 4 milyon nüfuslu Lübnan'da 1 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Öte yandan Azerbaycan'da da ekonomik kriz nedenli gösteriler düzenlendi. Polis göstericilere sert müdahale etti.

Abone ol

Lübnan'da dört günden bu yana şiddetli eylemler cereyan ediyor.

İsrail ve Suriye'ye komşu ülkede halk dört gündür sokaklardan çekilmiyor. Lübnanlılar, ülkedeki ekonomik krizden sorumlu tuttuğu ulusal birlik hükümetinin istifasını istiyor.

Ekonomik durumun kötüye gittiği ülkede hükümet yeni vergiler getirmek istedi. Bunun üzerine halk sokaklara çıktı. Gösteriler 17 Ekim'den bu yana devam ediyor.

Ayrıca ABD, Avustralya, Filistin ve Avrupa ülkelerinde de Lübnan halkını destekleyen gösteriler yapıldı.

Eylemler başkent Beyrut başta olmak üzere pek çok şehre yayılmış durumda. Göstericiler Başbakan Saad el-Hariri'nin istifasını istiyor.

Hariri'nin siyasi müttefiklerinden Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi'nin hükümetteki dört bakanı istifa etti.

Lübnan'da ekonominin kötüye gitmesinde yönetimin yanlış politikaları kadar dışarıdan gelen göçün de etkisi büyük. 4 milyon nüfuslu Lübnan'da 1 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Öte yandan Batı Asya'da ekonomik temele dayanan protesto gösterileri düzenleniyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düşük maaşları ve yolsuzluğu protesto eden göstericiler hükümete istifa çağrısında bulundu. Bakü polisi ise eylemcilere sert müdahalede bulundu.

Ekim ayı başında da Irak'ta ekonomik temelli eylemler düzenlenmiş. Pek çok şehre yayılan eylemlerde göstericeler polisle çatışmıştı.

ulusal.com.tr

Milyonlar Erbain törenleri için Irak'ta Dünya Şili'deki zam karşıtı protestolarda 3 kişi öldü Dünya Meksika'da hükümet Culiacan kentine ilave askeri birlik sevk etti Dünya İran'ın en büyük petrol rafinerisinde yangın Dünya