Abdullah Öcalan Hakan Fidan'a küsmüş

İşçi Partisi'nin açıkladığı Abdullah Öcalan'ın 1999 yılına ait sorgu görüntülerinin, Abdullah Öcalan'ı kızdırdığı öğrenildi. Öcalan'ın yaklaşık bir ay MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşmediği öğrenildi

Abone ol

İşçi Partisi (İP)'nin kamuoyuna açıkladığı 1999 yılındaki sorgu görüntülerinin, İmralı Cezaevi'nde hükümlü olan PKK lideri Abdullah Öcalan'ı kızdırdığı öğrenildi.

Öcalan'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "Bunu neden engelleyemediniz" diyerek tepki gösterdiği ifade edildi.

Abdullah Öcalan: İtibarsızlaştırıldım

Aydınlık, Öcalan'ın Hakan Fidan'la yaklaşık 1 ay görüşmemesinin nedeninin perde arkasında, İP'nin kamuoyuna açıkladığı sorgu görüntüleri olduğu bilgisine ulaştı.

Öcalan'ın, görüntüler kamuoyuna açıklanmaya başlayınca çok sinirlendiği ve bunu engelleyemeyen MİT'e tepki gösterdiği öğrenildi. Öcalan'ın, Müsteşar Hakan Fidan'la uzun bir süre görüşmediği ve Fidan'a "Bu tamamen benim itibarsızlaştırılmamdır.

Bu görüntülerin yayınlanmasını neden engelleyemediniz" diye sitem ettiği bildirildi. Öcalan'ın, bu nedenle de uzunca bir süre Fidan'la görüşmek istemediği bildirildi.

Pervin Buldan gerginliği itiraf etmişti

Görüntülerin Türk halkına duyurulduğu dönemde, 8 Şubat 2014 tarihinde İmralı'ya giden BDP-HDP heyetinde yer alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, İmralı'dan döndükten sonra yaptığı açıklamalarda, Öcalan'ın gergin olduğunu açıklamıştı.

Ceyhun Bozkurt

Aydınlık

Gerekçeli karar tamamlandı Gündem Alparslan Aslan'a yakalama kararı Gündem 5 dilde Twitter tepkisi Gündem İşte Twitter'da içeride kalan ünlüler Gündem