Rusya-Türkiye krizi ile ilgili yeni gelişme

Uçak krizi sonrası yaptırım kararları alan Rusya'dan bazı Türk tekstil firmalarına özel izin çıktı. Rus İzvestiya Gazetesi, Türkiye'den kumaş ihraç edilen 10 firma için 'beyaz liste' oluşturulduğunu duyurdu.

Abone ol

24 Kasım'da Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan Türkiye Rusya krizinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk şirketlerine yaptırım öngören bir kararname imzalamış, 1 Ocak'tan itibaren de yeni yaptırımlar yürürlülüğe girmişti.

Tarım, gıda, inşaat, turizm, otelcilik ve keresteciliğin başını çektiği yasakları, Türk Tekstili deldi. Rus İzvestiya Gazetesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türkiye'den tekstil ithal eden firmalar için 'beyaz liste' oluşturulduğunu duyurdu.

Habere göre, listede yer alan 10 tekstil firmasının ürünlerinin ülkeye girişine izin verilmeye başlandı. Listede, kumaş ve yarı işlenmiş tekstil ürünleri ithal eden firmalar yer alıyor. Hazır giyim firmaları için henüz bir karar alınmadı.

Rusya daha önce de farklı sektörlerden 10 Türk firmasını yaptırımların dışında tutmuştu.

ulusalkanal.com.tr

DTK: Başkanlık istiyoruz Gündem TBMM'de soykırım iftirası tansiyonu yükseltti Gündem Diyanet İşleri Başkanı: Beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım Gündem Melih Gökçek'ten ABD Büyükelçisi'ne: Bass git Gündem