Ankara'nın PYD/YPG şartına Washington'dan yanıt geldi

Ankara'nın olası Rakka operasyonuna destek için öne sürdüğü PYD/YPG şartına Washington'dan yanıt geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PKK'nın Suriye uzantısı için "Onları desteklemeye devam edeceğiz ve bu konuyu Türkiye ile düzenli olarak konuşuyoruz." dedi.

Abone ol

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı ve Suriye'deki siyasi geçiş süreciyle ilgili soruları yanıtladı.

ABD'nin PKK'nın Suriye kolu PYD ile ilgili pozisyonunu koruduğunu kaydeden Toner, bununla birlikte Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Ankara'nın attığı adımlara destek verdiğini vurguladı.

Toner, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçiş sürecinde Suriye Cumhurbaşkanı Esad'ın iktidarda kaldığı bir durumu kabul etmeyecekleri yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, Amerika'nın Beşar Esad'ı meşru bir lider olarak görmediğini yineledi.

"Bize göre Esad, Suriye'nin lideri olma meşruiyetini kaybetmiştir" diyen ABD sözcüsü, ancak bu konuda nihai olarak Suriye'liler karar verecektir şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

İçişleri Bakanı Soylu: 15 gün içinde 28 belediyenin yönetimi Kandil'den milletin iradesine geçecek Gündem Başbakan Yardımcısı Canikli: Ülkücü ve sosyal demokrat olmak olumlu referans olarak kullanılıyor Gündem Şemdinli Derecik'te 14 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Adalet Bakanı Bozdağ, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ile Gülen'in iadesi konusunu görüştü Gündem