AKP hükümeti süreci kilitledi! Kumpası soruşturan savcı izine çıktı

Ergenekon kumpasını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan 1 aylık izine çıktı. Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, savcı Bayhan AKP Hükümeti'nin süreci kilitlemesi nedeniyle dosyayı bırakmak istiyor.

Abone ol

Cumhuriyet güçlerine kurulan kumpaslarla ilgili soruşturulmalar hükümet engeline takıldı.

Ergenekon kumpasını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan 1 aylık izin aldığı öğrenildi. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Savcı Bayhan'ın ikinci defa izne çıkmasının nedeni soruşturmayı bırakma isteği.

Ergenekon, Balyoz, "Askeri Casusluk" gibi sahte belgelelerle yürütülen davalarda kumpasçıların yargılanması için yürütülen soruşturmalar AKP Hükümeti nedeniyle derinleştirilemedi. AKP Hükümeti kumpas soruşturmarının kendisine uzanmasından çekindiği için süreci kilitledi.

Ergenekon davasına yön veren gizli tanıkların sorgulanacağı ve tespit edilen sahte delillerle ilgili işlem yapılacağı aşamada; somut bir ilerleme kaydedilemedi. Onlarca hakim, savcı ve yüzlerce polis eliyle kurulan kumpasın araştırılması için tek bir savcı görevlendirildi. Gerekli teknik ihtiyaçlar karşılanmadı süreci araştıracak bir ekip kurulmadı.

Aydınlık'ın adliye kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, AKP Hükümeti F tipi örgüt ile birlikte kumpaslarda kendi rolünün ortaya çıkmasından kaygılı. Hükümeti kumpas soruşturmaları ile ilgili tavrını seçim sonuçlarına göre yeniden gözden geçireceği öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Şu teknoloji meselesi… Gündem Komşu'da sağlık sistemi çöktü! Gündem Çuval geçirilen ABD askerlerinin gemisi USS Ross Karadeniz’de Gündem Trafik polisi kazada şehit oldu Gündem