Kerry, Ankara'da

Ankara'nın bugün önemli bir konuğu vardı. Amerika Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı John Kerry'i Cidde'deki zirvenin hemen ardından Türkiye'ye gönderdi. Kerry'nin cebinde Amerika'nın IŞİD stratesi vardı. Önce mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla sonrada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla görüştü.

Abone ol

Türkiye'nin Suudi Arabistan'daki IŞİD zirvesine imza atmamasının ardından Ankara'ta ardı ardına görüşme trafiği yaşandı. Devletin zirvesinin üst düzey konuğu ise, bölgede yeni ortadoğu koalisyonu için aktif görüşmeler yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'di.

Cidde'deki toplantının ardından "Koalisyonu genişleteceğim" açıklaması yapan Kerry'nin ajandasında IŞİD konusu vardı. ABD Başkanı Barack Obama'nın talimatıyla Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye geçen Kerry ilk olarak Dışişleri Bakanlığı'na gitti.

Görüşme öncesi iki bakan kısa bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kerry ile bir hafta içinde üçüncü görüşmeleri olduğuna dikkat çekti.

Kerry de, "Türkiye ile sadece NATO ortağı değiliz. Ortadoğu ve bütün Afrika'da birlikte çalışıyoruz" dedi.

İkili daha sonra görüşmeye geçti. Görüşme başladığı andan itibaren de devreye dinlenme tehlikesine karşı sinyal kesici jammerlar girdi. Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bölgede Türkiye'nin insani konularda her zaman yardıma hazır olduğunu söyledi.

Kerry'nin ikinci adresi Çankaya Köşkü oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kerry'i İngilizce "hoşgeldiniz" diyerek karşıladı.

Karşılamanın ardından toplantı başladı. Gazetecilerin kısa bir görüntü almasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Görüşmede, Türkiye ve ABD'nin istihbarat paylaşımının devam edeceği teyit edildi. Bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı da "ortak mücadele devam etsin" kararı alındı.

Kerry'nin son durağı ise Başbakanlık oldu. Merkez binada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

ulusalkanal.com.tr

Herkes suçu birbirinin üzerine attı! Gündem ABD ordusu çalışmalara başladı Gündem Kılıçdaroğlu tam gaz! ABD ne derse hazır! Gündem IŞİD'den “Kurtulmak“ için ABD'ye sarılmak! Gündem