Standart Profil’de sendikalı olan 23 Petrol-İş üyesi işçi işten çıkarıldı, işçiler direniş başlattı

Manisa'da faaliyet gösteren Standart Profil'de 23 işçi sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. Petrol-iş üyesi emekçiler fabrika önünde direnişe başladı. Emekçileri, Kent Ekmek ve PETKİM işçileri yalnız bırakmadı. İşverense işten çıkarmaların performans düşüklüğü gerekçesiyle yapıldığını ileri sürüyor.

Abone ol

İşverenin sendika korkusu işçi kıyımına neden oldu. Standart profilde çalışan 23 emekçi, performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

İşçilerin en büyük destekçileri yine işçiler oldu.

İzmir’de grevde olan Kent Ekmek ve Aliağa PETKİM çalışanları işten çıkarılan işçileri yanlız bırakmadı. İşçiler İzmir ve Aliağa'dan otobüslerle Standart profil fabrikası önüne geldi.

2 bin 159 kişinin çalıştığı fabrikada 2013 yılından bu yana sendikal mücadele sürüyor. Fabrikada o tarihten bu yana 400 işçi işten çıkarılmıştı. Sendika üyesi 209 işçi için gerekli yasal işlemler yapıldı. Manisa iş mahkemesi kararıyla işçiler tüm haklarıyla birlikte işlerine geri dönmüştü.

Fabrikada iki üst düzey yönetici sendikal örgütlenmeyi engellemekten 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İşveren performans düşüklüğünü gerekçe gösterse de sendikaya göre durum farklı. Amaç fabrikada sendikalı sayısını azaltmak

Fabrika önünde yapılan eylemler fabrikanın güvenliği tarafından an ve an kamerayla kayıt altına alındı.

Petrol-iş Sendikası yeniden işten çıkarmaları yargıya taşıdı.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

Standart Profil'de 23 işçi sendikalı olduğu için işten çıkarıldı Ekonomi Yatırımcılara uyarı! Ekonomi Arsenikli tavuk iddialarına sert tepki Ekonomi Kredini çekenlere 2 imza uyarısı: 14 gününüz var Ekonomi