Anayurt gazetesi yazarı Oktay Taş yazdı: AİHM'deki savunma

Anayurt gazetesi yazarı Oktay Taş, bugün kaleme aldığı köşesinde Strazburg'da AİHM Büyük Daire'de görülen tarihi Perinçek-İsviçre davasını köşesine taşıdı.

Abone ol

Anayurt gazetesi yazarı Oktay Taş, bugün kaleme aldığı köşesinde Strazburg'da AİHM Büyük Daire'de görülen tarihi Perinçek-İsviçre davasını köşesine taşıdı.

"İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’te İsviçre’de “Ermeni soykırımı bir yalandır” dediği için mahkum edilmişti." dediği yazısında Taş, "Ancak, Perinçek, işin peşini bırakmamış, ilk aşamasını kazandığı davanın AİHM’deki temyiz duruşmasın kadar işi başarıyla götürmüştü. Dünde final vuruşunu yaptı" ifadesini kullandı.

Oktay Taş'ın 'AİHM’deki Savunma!' başlıklı köşe yazısı:

"Çarşamba günü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde önemli bir dava görüldü. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, İsviçre’yi ifade özgürlüğü ihlalinden mahkum ettirdiği davanın temyiz duruşması yapıldı.

Türkiye tam kadro oradaydı. İktidar partisinden, muhalefet partisine siyasiler, Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen vatandaşlarımız, çok sayıda basın mensubu bu duruşmayı izlediler. Dava ile ilgili kararın açıklanması 3-4 ay sürebilir ama, bu duruşma sonuçları itibariyle büyük ve önemli bir adım olarak tarihteki yerini aldı.

Biliyorsunuz, birçok ülke “Ermeni Soykırımı” adı altında, emperyalist güçlerin baskısıyla Türkiye’ye dayatılan, tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı bir karar aldı. Bazı ülkeler ise daha da ileri giderek, bu karara yani “Ermeni Soykırımı yalandır” safsatasına karşı söylemde bulunanlar için tutuklama kararı alan yasalar çıkardılar. Bu yönde yasa çıkartan ülkelerden biri de İsviçre idi. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’te İsviçre’de “Ermeni soykırımı bir yalandır” dediği için mahkum edilmişti. Ancak, Perinçek, işin peşini bırakmamış, ilk aşamasını kazandığı davanın AİHM’deki temyiz duruşmasın kadar işi başarıyla götürmüştü. Dünde final vuruşunu yaptı.

Ermeni Soykırımı vardır ya da yoktur. Bunu tarihçilerin yapacakları araştırmalar ortaya çıkartacaktır. Ancak, bu tarihi olgu, Türkiye’nin üzerinde Demokles’in kılıcı gibi yıllar boyu tutuluyor. Avrupa ile ilişkilerimiz ne zaman iyi bir yola girse, Türkiye ne zaman hak ettiği bir şeyi istese, Ermeni Soykırımı safsatası temcit pilavı gibi Türkiye’nin önüne koyuluyor. Türkiye’nin eli kolu bağlanmak isteniyor.

Ermeniler, Osmanlı Devleti’ nin başına her zaman büyük sorunlar açmış bir millettir. Doğu’daki büyük isyanların, doğu’daki büyük katliamların sorumlusu olan bir millettir. Bu katliamlara ilişkin fotograflar devlet arşivlerinde duruyor. Kaldı ki, Rusya arşivleri, Osmanlı arşivleri yaşananları tüm gerçekliğiyle ortaya koyduğu halde, her ne hikmetse Ermeni Tarihçiler, bu arşivlerde inceleme yapmaktan, gerçekleri ortaya çıkarmaktan şiddetle kaçmaktadırlar. Oysa, kurulacak bir bilim komitesi, bu konuyu çok kısa sürede aydınlatabilir. Ancak, böylesi hem Ermenilerin hem de Avrupa ve Amerika’daki diasporanın işine daha çok yarıyor.

Evet, Türkiye yıllardır başında tutulan bu kılıçtan artık kurtulmalıdır. Yapacağı uluslar arası bir çağrı ile tarihçilerden oluşturulacak bir komisyonla tarihi gerçekleri ortaya çıkartmalıdır. Perinçek’in atmış olduğu adım, bu açıdan önemlidir. Bu adımın arkasından gidilmeli ve Ermeni Soykırımı safsatasının ardındaki gerçekler ortaya çıkartılmalıdır. Yapılacak iş, tüm dünya tarihçilerine yapılacak bir çağrı ile ilk adım atılmasından geçmektedir. Bu adımı biz korkusuzca atalım, peşinden diğerleri de gelecektir."

ulusalkanal.com.tr

'Doğu Perinçek’in savunmasındaki adil gerçeği, Ermeni yurttaşlarımızca da ortaya konabilirse..' Gündem “Sonucu anlamak için Emel Clooney’nin yüzüne bakın“ Gündem "Amal olmasa ne olurdu?" Gündem 'Doğu Perinçek'e tekrar teşekkür ediyorum' Gündem