ABD'den İran'a füze tepkisi

Tahran'ın ABD'ye yanıt niteliğindeki operasyonları sürecek. Fırat'ın Doğusundaki terör mevzilerini füzelerle vuran İran kararlılık mesajı verdi. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Deyr-i Zor'a yapılan harekat için "bu bir başlangıçtı" dedi. Pentagon ise İran'ın IŞİD mevzilerini vurmasına tepki gösterdi, harekâtı "tehdit" olarak nitelendirdi.

Abone ol

"Bu bir başlangıçtı"... İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Ahvaz kentindeki terör saldırısına karşılık yapılan harekat için böyle dedi.

Fırat'ın Doğusundaki IŞİD mevzilerini balistik füzeler ve İHA'larla hedef alan İran'dan operasyonlara devam mesajı geldi.

Tahran'da katıldığı bir programda konuşan İran Genelkurmay Başkanı, Ahvaz'daki saldırganların IŞİD tarafından Deyri Zor'dan yönlendirilidiğini söyledi.

Operasyonların devamının geleceğini vurgulayan Bakıri "Teröristler İran'ın intikam alacağını bilmelidir" ifadelerini kullandı.

Amerika ise kendi hakimiyetindeki IŞİD bölgelerinin hedef alındığı harekata tepkili. ABD Savunma bakanlığı İŞİD mevzilerinin vurulmaısnı "tehdit" olarak nitelendirdi.

Pentagon Sözcülerinden Sean Robertson, bu tür saldırıların IŞİD'le mücadele eden güçleri tehlikeye düşürdüğünü öne sürdü.

"Koordinasyonsuz bir hava sahasına füze fırlatmak sivil ve askeri havacılığa tehdittir İran'ın bu alandaki her davranışı sorumsuzca, güvensiz ve gerginliği tırmandırıcıdır."

ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Sean Ryan da twitter hesabından yaptığı açıklamda koalisyona yönelik bir tehlikenin söz konusu olmadığını belirtti.

İran Dışişleri Bkanalığı Sözcüsü Behram Kasımi de dün yaptığı açıklamada operasyonların devam edeceğini vurgulamıştı.

"Yapılan her operasyon kesinlikle özel mesaj taşımaktadır. İran, her türlü terörizme karşı mücadelede kararlıdır. "

ulusal.com.tr

Muhammed Bakıri: Bu daha başlangıç Dünya ABD İsrail'e güvenlik yardımını sürdürecek Dünya İran'da doğalgaz boru hattında patlama Dünya Melania Trump ilk kez eşinden ayrı tura çıkıyor Dünya