Batı Asya'da salgın etkisini sürdürüyor

Batı Asya'da Kovid-19 kaynaklı ölüm ve vaka sayıları arttı. Hayatını kaybedenlerin sayısı Cezayir'de 326'ya, Suudi Arabistan'da 73'e yükseldi. Toplam vaka sayısı Irak'ta bin 400'e, Tunus'ta 727'ye çıktı.

Abone ol

Koronavirüs salgını Batı Asya'da etkisini sürdürüyor.

Cezayir Sağlık Bakanlığına bağlı Koronavirüs Gözlem ve Takip Komitesi Sözcüsü Cemal Fevrar açıklama yaptı. Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısının 13 artarak 326'ya yükseldiğini belirtti. Ülkede 87 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 2 bin 70'e çıktı. Ülkede iyileşen hasta sayısı ise 691 oldu.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 8 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Kovid-19 kaynaklı can kaybının 73'e çıktığı belirtildi. Ülkede 435 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 5 bin 369 olduğu kaydedildi. Sağlığına kavuşan hasta sayısı ise 889'a ulaştı.

Bir bilgilendirme de Irak Sağlık Bakanlığından geldi. Irak'ta 34 kişide daha virüs tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı bin 400'e yükseldi. Açıklamada virüs kaynaklı yeni vefat bilgisine yer verilmedi. Irak'ta son olarak Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısının 78'e ulaştığı ifade edilmişti.

Tunus'tan da kötü haberler geliyor. İttihad bin Kirdan futbol takımı oyuncularından Ömer Zekri, Kovid-19'a yakalandığını duyurdu. Zekri, dedesinde virüs tespit edilmesinin ardından kendisinin de test yaptırdığını ve sonucunun pozitif çıktığını söyledi. Ülkede böylece toplam vaka sayısı 727'ye yükseldi. Tunus Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamada, ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34 olarak duyurulmuştu.

Öte yandan işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, vaka sayısı 329'a tırmandı. Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, Kudüs'te 41 kişide Kovid-19 tespit edildiğini duyurdu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas daha önce çıkardığı kararnameyle olağanüstü halin 30 gün uzatılmasına karar vermişti.

ulusal.com.tr

Belçika'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk sayısı 31 oldu Dünya Kovid-19 AB'ye 3 trilyon avroya mal oldu Dünya NATO'dan Türkiye açıklaması Dünya İspanya'da Kovid-19 salgını: 18 bin 579 ölü Dünya