Gürsel Tekin'den olağanüstü kurultay taleplerine yanıt

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin muhalefetin olağanüstü kurultay taleplerine yanıt verdi. "Sürekli bir kurultay tartışması maalesef CHP’yi bir yere getirmiş değil" diyen Tekin, adayların basın önünde partiyi tartışarak önemli bir sorun varmış gibi gösterdiğini savundu. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, olağanüstü kurultay talebinde bulunan parti içi muhalefet yüklendi.

Bir grup gazeteciyle kahvaltıda buluşan Tekin, kurultay taleplerine yanıt verdi. Tekin, "Sürekli bir kurultay tartışması CHP’yi maalesef bir yere getirmiş değil. Bütün genel başkanlarımıza baktığınızda, sürekli lider değiştirip ama farklı sonuç alamıyorsanız sorun o zaman liderlik tartışmasında değil, başka bir şeyde. Bu anlayış örgütleri değiştiren bir anlayış değil. Model değiştireceksiniz." dedi.

Tekin, partinin medya önünde eleştirildiğini, bu yolla CHP'ye zarar verildiğini söyledi. Tekin, "Partiyi bir yandaş medyada sürekli tartıştırmak ve partide sanki önemli bir kavga varmış gibi bunu yaratmak doğru değil. Demokratik yarış başka bir şeydir ama partinin kurumsal kimliğini yandaş medyada sürekli tartıştırmak son derece yanlıştır." ifadelerini kullandı.

Eski 41 il Başkanı da olağanüstü kurultay talebinde bulunmuştu. Genel başkan ve genel merkez yöneticileri kadar il başkanlarının da sorumlu olduğunu söyleyen Tekin, "Canı istediği zaman ‘hadi gidelim kurultay talep edelim’ diye il başkanlığı olmaz" dedi.

CHP Genel Sekreteri, AKP'nin 7 Haziran'da kaybettiği yüzde 10'dan CHP'nin pay alamadığını, asıl bunun irdelenmesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu en fazla oy aldığı illere teşekkür ziyaretinde bulunacak Gündem CHP'de "ihraç kavgası" patlak verdi Gündem Abdülhamit'in yaptırdığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak Gündem Sıra onlara da geldi: F Tipi örgütle bağlantıları tespit edildi Gündem