Filenin Sultanları Olimpiyat biletini kaptı

"Filenin Sultanları" olimpiyat vizesi aldı. Avrupa Elemeleri finalinde Almanya'yı 3-0 yenen millilerimiz 2020 Tokyo Olimpiyatlarına doğrudan katılmaya hak kazandı.

Abone ol

Kendilerine inandılar, Türk milletinin desteğini her zaman yüreklerinde hissettiler.

A Millî Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri finalinde tarihi başarılar elde etti.

Hollanda'nın ev sahipliğinde Apeldoorn kentinde düzenlenen turnuvanın yarı finalinde Polonya'yı 3-2 mağlup eden millilerimiz finale yükseldi.

Kadın voleybolcularımızın finaldeki rakibi ise bir başka güçlü ekip Almanya oldu.

Mücadeleye baskın başlayan sporcularımız, üst üste bulduğu sayılarla mücadelenin başında 4-1 öne geçti. Almanya'nın file önünde durdurma taktiği olan üçlü bloklarına takılmayan sporcularımız ilk seti 25-17 kazandı.

İkinci sette dengeli oyun planını uygulayan ekibimiz, seti 25-19 kazanarak durumu 2-0'a getirdi.

Büyük üstünlükle yakalayan ekibimiz üçüncü sette de oyun disiplinini elden bırakmadı. Almanya ekibinin farkı kapatmaya çalışırken yaptığı servis hatasını affetmeyen ay-yıldızlılar, peş peşe bulduğu sayılarla seti 25-22 tamamladı ve zorlu maçı set vermeden 3-0 kazandı.

A Millî Kadın Voleybol Takımımız bu sonuçla tarihinde ikinci kez olimpiyat vizesi almış oldu. Sporcularımızın bu başarısı büyük sevinç yarattı.

ulusal.com.tr

'Filenin Sultanları'ndan tarihi bir başarı daha Spor 'Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası' yakın bir zamanda Meclis gündemine alınacak Spor Feghouli puan farkına rağmen şampiyonluğa inanıyor Spor Son dakika haberleri... Ali Koç: Burada maddeler var, 5. maddede bir bakandan bahsediyor Spor