Telaşa kapılan Melih Gökçek’ten ilk itiraf geldi

Abone ol

Gökçek, tapu kayıtlarını yayınladığımız dairelerin kendisine ait olduğunu kabul etti. ‘Ama üçü benim’ diyen Gökçek, daha önce dairelerin kendisine ait olduğunu inkar etmişti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 17 Aralık operasyonunun yapıldığı ve üç bakan oğlunun gözaltına alındığı gün Pursaklar’daki bir siteden 6 daire aldığını ortaya çıkaran haberimiz büyük yankı uyandırdı. Haberimizin yayımlandığı gün basın toplantısında elinde Aydınlık’ı sallayarak, “Şerefli olan, benim 17 Aralık’ta lüks bir siteden 6 daire satın aldığımı ve Dikmen’deki villamın kaçak olduğunu ispat eder” diyen Gökçek’e dün dairelerin tapu kayıtlarını ve fotoğraflarını yayınlayarak yanıt verdik.

Ayrıca Gökçek’in Dikmen’deki villasının tapu kayıtlarında “tarla” göründüğünü kanıtladık.

TWITTER’DAN HAKARET ETTİ

Bayramın ilk günü yayınladığımız tapu kayıtları nedeniyle açıklama yapmak zorunda kalan Gökçek, daha önce inkar ettiği daireleri kabul etmek zorunda kaldı. Twitter’dan savunmaya geçen Gökçek, işi Aydınlık’a hakaret ve iftiraya kadar götürdü.

Gökçek şöyle dedi:

“24 yıl önce Pursaklar’da 540 metrekare arsa aldım. Bu arsamı da mal bildirimimde bildirdim. Sonra da buraya imar yapılınca, imar parseline 540/2250 metrekare hisse sahibi oldum ve arsamı üç daire karşılığında müteahhide verdim. Bunun haricinde diğer üç daire müteahhide ait. Ortada site falan yok. 17 Aralık’ta daire falan yok. Şimdi Dikmen’deki evime kaçak diyorlar. Olmadığını ispat edersem ‘Biz Aydınlıkçılar yalancıyız, sizden özür dileriz’ diyecekler mi?”

‘İSPATLAYAMAZSAN İSTİFA EDECEK MİSİN?’

Gökçek, haberimizi yayınladığımız ilk gün “ispat” istemiş ve “şerefli insanlar iddialarını kanıtlar” demişti.

Aydınlık, dünkü haberinde dairelerin tapu kayıt bilgilerini yayımlayınca telaşa kapılan Gökçek, Twitter’a sarıldı. 6 daireyi başta inkar eden Gökçek dünkü twitlerinde Pursaklar’da daireleri olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

“Ama 3 tanesi benim” diyen Gökçek’i diğer üç dairenin tapu kayıtlarında kendisinin üzerinde görünmediğini ispatlamaya ve söz konusu 6 dairenin de 17 Aralık 2013’te tapu kayıtlarına geçirilmediğini “Şerefli insanlar iddialarını kanıtlar” sözü gereği ispatlamaya çağırıyoruz. Gökçek ilk haberimizden sonra ‘yalan’ dediği Dikmen’deki villasını da kabul etti. Aydınlık dünkü haberiyle bu villanın tapu kayıtlarında ‘tarla’ göründüğünü ortaya çıkarmıştı. Villanın kaçak olmadığını ileri süren Gökçek’ten şu sorulara yanıt bekliyoruz: n Pursaklar’daki daireler tapuya hangi tarihte tescil ettirildi? n Gökçek’in kabul etmediği ancak üzerinde görünen diğer üç daireden haberi mi yok? n Dikmen’deki villası tapuda “ARSA” mı yoksa “TARLA” mı görünüyor?

GÖKÇEK O DAVAYI KAYBETMİŞTİ

Gökçek, haberimize yanıt vermeye çalışırken Aydınlık’a iftira atmayı da ihmal etmedi. Gökçek mesajlarından birinde, “Aydınlık diye aslında kendi yandaşlarından başka kimse tarafından okunmayan bir gazete var. Bir ara beni de dinletmişlerdi” diye yazdı.

Aydınlık’ın yayınladığı kayıtlarda, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’yla Gökçek arasındaki “Milletvekillerini fitilleyelim, kanunu değiştirelim” konuşmaları yer alıyordu. Gökçek, haber nedeniyle dönemin Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım hakkında açtığı tazminat davasını kaybetti. Davaya bakan Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi, “haberde kamu yararı var” diyerek Yıldırım’ın beraatine karar vermişti. Yargıtay da mahkemenin kararını onadı.

Aydınlık

Türkiye'ye düştü Gündem Aydınlık o soruşturma dosyasına ulaştı Gündem Almanya'dan Erdoğan'a IŞİD eleştirisi Gündem Tarihten günümüze kurban geleneği Gündem