''İş cinayetlerinin sebebi taşeron düzendir''

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve bileşenleri asgari ücretin net 1800 tl olması ve Taşeron cehenneminin son bulması için Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde miting düzenledi.

Abone ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve bileşenleri asgari ücretin net 1800 tl olması ve Taşeron cehenneminin son bulması için Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde miting düzenledi. Trakya’nın değişik bölgelerinde örgütlü olan DİSK’e bağlı sendikalar mitinge yoğun ilgi gösterdi. Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde toplanan işçiler buradan Kongre Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Disk Genel Başkanı Kani Beko, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği, Çorlu Taşeron İşçileri Derneği, CHP, İşçi Partisi ve birçok demokratik kitle örgütü katıldı.

İşçiler; ''800 TL Asgari Ücretle Geçinemiyoruz''

Mitinge katılan İşçiler asgari ücretin düşük olduğunu belirterek şunları söyledi. “800 tl asgari ücretle geçinmek mümkün değil, asgari ücretin net 1800 tl olmasını istiyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz var şimdiki asgari ücretle karnımızı bile zor doyuruyoruz. Çocuklarımızın geçimini nasıl sağlayalım. “ işçiler taşeronlaşma konusunda da şunları söyledi. “taşeron sistemi tam bir köleliktir. Bu kölelik düzenini yıkacağız.” Dedi.

''İş Cinayetlerinin Sebebi Taşeron Düzendir''

Mitingte konuşan Disk Genel Başkanı Kani Beko iş cinayetlerinin sebebinin Taşeron Sistemi olduğunu belirterek şöyle konuştu. “AKP döneminde 15 bine yakın arkadaşımızı iş cinayetlerinde kaybettik. Bu bir tesadüf değildir. 15 bin işçinin öldüğü dönem aynı zamanda özelleştirmelerin, taşeronlaştırmanın hız kazandığı bir dönemdir. Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz,. Bu cinayetlerin en temel sebeplerinden biri taşeron düzenidir. Bu düzeni yıkacağız.” Dedi. Asgari ücretin de net 1800 olmasını vurgulayan Kani Beko: “bugün Asgari ücret yetmemektedir. Hükümet milli gelirin kişi başına 1800 TL’nin üstünde olduğunu söylüyor. O zaman işçilere haklarını verin. Asgari ücret net 1800 TL olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Haber: İmdat Şahin

İşçiler muradına erdi Ekonomi 2 Emek Kurultayı toplandı Ekonomi İş bırakma eylemi başladı! Ekonomi Emekçiye verilen değer! Ekonomi