Mahkeme kararını verdi!

İstanbul Boğazı'nın tarihi silüetini bozan 16/9 kuleleri davasında yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme kararına rağmen hala tıraşlanmayan katlar için Zeytinburnu Belediyesi tazminat ödemeye mahkum edildi. İstanbul İdare Mahkemesi'nin kararına göre, daire sahiplerine tazminatları ödenmeden yıkım yapılamayacak.

Abone ol

İstanbul en tartışmalı yapılarından biri olan 16/9 kulelerinden daire satın alanlara tazminat verilmesi için önemli bir adım atıldı.

Kuleler için en son yıkım kararı alınmıştı. Silüeti bozan katlar için "traşlama" karar çıksa da henüz mahkeme kararı uygulanmadı. Traşlanacak katlarda daireleri olanlar da hukuki yola başvurdu.

İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nden tüm süreci etkileyecek bir karar çıktı.

Yıkılacak dairelerden biri mağdur edildikleri gerekçesiyle Zeytinburnu Belediyesi aleyhine dava açtı. Mahkeme daire sahibini haklı buldu. Kararda, dairenin satın alındığı dönemde inşaat ruhsatının geçerli olduğuna dikkat çekildi. Mahkeme kararı ile iptal edilen ruhsat nedeni ile mağduriyet doğduğu belirtildi.

İdare mahkemesinin kararında kusurun Zeytinburnu Belediyesi'nde olduğu ifade edildi. Belediye'nin traşlanacak daire sahiplerine tazminat ödemesine, bu tazminatların ödenmeden yıkım yapılamayacağına hükmedildi.

Zeytinburnu Belediyesi'nin tüm itirazları ise reddedildi. Mahkeme, kulelerin silüeti bozduğunu hatırlattı, daha önce verilen mahkeme kararları doğrultusunda yıkılması gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Resmi kurum yazılarında CD'lerde 2008 yılına ait bilgiler olduğu belirtildi Gündem HDP İmralı Heyeti Efkan Ala ile görüştü Gündem Türk'ün gururu Azerbaycan her alanda tırmanıyor! Gündem Örtülü ödenek giderleri açıklandı! Gündem